Δήμητρα Σεραφειμίδου - Η προσωπική μου προσέγγιση στα Ταρό
Αγαπητοί φίλοι,
αισθάνομαι την ανάγκη να αποσαφηνίσω κάποια πράγματα σε όσους επισκέπτονται την παρούσα ιστοσελίδα, σε όσους μου ζητούν προσωπικά ραντεβού αλλά και σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με την τράπουλα Ταρό χρησιμοποιώντας τις ερμηνείες και τα παραδείγματα που δίνονται σε αυτήν την ιστοσελίδα. 

Χρησιμοποιώ την Ταρό ως εργαλείο αυτοανάλυσης, αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης. Οι μαντικές διαστάσεις του Ταρό περιορίζονται για μένα σε δύο βασικές αρχές: η πρώτη συνοψίζεται στο ότι οι απαντήσεις για όσα μας προβληματίζουν και για το τι πρέπει να κάνουμε βρίσκονται μέσα μας και χρειάζονται απλώς βοήθεια για να έρθουν στο φως. Η δεύτερη αφορά στο νόμο της αιτίας του αποτελέσματος, και πιο συγκεκριμένα στις συμπεριφορές που επιφέρουν θετικά ή μη αποτελέσματα. Κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχει απόλυτη και αναπόδραστη πρόβλεψη. Τίποτα δεν είναι γραμμένο και τίποτα δεν μπορεί να προβλεφθεί με την ακρίβεια που θα θέλαμε κάποιες φορές. Το μέλλον είναι, και ευτυχώς θα παραμείνει, άγνωστο. Αυτό ακριβώς είναι που μας δίνει και τη δυνατότητα να το φτιάξουμε έτσι όπως το επιθυμούμε, παραμερίζοντας την αγωνία που μας προκαλεί το αύριο. Σκεφτείτε. Αν το μέλλον μας ήταν προκαθορισμένο, για ποιο λόγο να προσπαθήσουμε για οτιδήποτε;

Τα περισσότερα προβλήματα που έχουμε, οι μεγαλύτεροι φόβοι και ανασφάλειες προκαλούνται από το άγχος μας για το μέλλον. Όμως το παρελθόν και το παρόν είναι αυτά που καθορίζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τις μελλοντικές εξελίξεις. Υπάρχουν βεβαίως και τα απρόοπτα γεγονότα όμως οι ιδέες μας, οι αντιλήψεις μας, ο τρόπος που μεγαλώσαμε, η σημερινή συμπεριφορά μας, τα ζητούμενα και τα κεκτημένα μας, ο χαρακτήρας μας, ο τρόπος που σχετιζόμαστε με τους άλλους, η ψυχολογική μας κατάσταση, είναι παράγοντες που καθορίζουν τη στάση μας και τις επιλογές μας και άρα το μέλλον μας. Αυτοί είναι και οι τομείς στους οποίους μπορούμε να βοηθηθούμε περισσότερο από τα Ταρό και τη συμβολική τους γλώσσα.

Κάθε άνθρωπος, όποια κι αν είναι η κοινωνική του θέση ή το μορφωτικό του επίπεδο, οφείλει να έχει την ευθύνη της ζωής του. Να κρίνει ο ίδιος τι τον κάνει ευτυχισμένο και να προσπαθεί να κατακτήσει αυτήν την ευτυχία. Να αποφασίζει για τη ζωή του, χωρίς να επιρρίπτει ευθύνες ή βάρη στους άλλους αλλά και χωρίς να θεωρεί την ευτυχία του ευθύνη των άλλων.Βεβαίως, ζούμε μαζί με άλλους ανθρώπους και αποτελούμε επιρροή γι αυτούς, όπως και αυτοί για μας. Όμως η συμπεριφορά μας, τα λόγια μας, η στάση μας, μπορεί να εμπνεύσουν τους γύρω μας ή να τους πληγώσουν, να τους φέρουν κοντά μας ή να τους απομακρύνουν. Πρόκειται για το νόμο της αιτίας και του αποτελέσματος που τείνουμε να ξεχνάμε μέσα στη φρενήρη μας καθημερινότητα...


Όλα αυτά είναι ζητήματα που προκύπτουν συχνά από μία ανάγνωση Ταρό. Οι συμβουλές που μπορούν να δώσουν οι συμβολισμοί των χαρτιών είναι, κατά τη γνώμη μου, πιο πολύτιμες από μία ξερή απάντηση “ναι ή όχι”. Άλλωστε, μία τέτοια απάντηση θα υπάρχει πάντα σ' ένα άνοιγμα Ταρό. Εξαρτάται πού θέλετε να εστιάσετε και με ποιο τρόπο επιλέγετε να βοηθήσετε τον εαυτό σας.

Η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι που καταφεύγουν στα Ταρό ή σε άλλες τράπουλες ή μεθόδους πρόβλεψης του μέλλοντος, είναι συχνά φορτισμένοι με κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και δεν τους ενδιαφέρει ακριβώς η αυτογνωσία ή η αυτο-ανάλυση εκείνη τη στιγμή. Επιθυμούν διακαώς ένα αποτέλεσμα, κάποιον ή κάτι να τους διαβεβαιώσει ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα ή ότι το πρόβλημα θα λυθεί. Αυτό όμως είναι απλά κατευναστικό. Τα Ταρό μπορούν να μας οδηγήσουν πολλά βήματα πέρα από τις επιφανειακές απαντήσεις και να μας βοηθήσουν να χτίσουμε μια καλύτερη ζωή στην ουσία της.

Θα ήθελα επίσης, κυρίως για λόγους οικονομίας, να διεκρινήσω και κάποια πράγματα που δεν κάνω και που δεν είμαι, ειδικά για όσους ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν μαζί μου :

Δεν είμαι μέντιουμ. Δεν είμαι μελλοντολόγος. Δεν είμαι μάγισσα. Δεν κάνω μάγια, ξόρκια, βασκανίες, "δεσίματα" ή "λυσίματα". Δεν επαναφέρω πρόσωπα στη ζωή σας, ούτε βρίσκω χαμένα αντικείμενα.  Δεν μπορώ να ανακαλύψω τι ήσασταν στην προηγούμενη ζωή - αν αυτή υπήρξε - ούτε αν η ερωτική σας σχέση είναι καρμική. Δεν έχω υπερφυσικές ικανότητες και ούτε μπορώ να αλλάξω τη ζωή σας με μία πρόβλεψη. Δεν βλέπω οράματα. Δεν ακούω φωνές, ούτε συνομιλώ με αγγέλους, αγίους και πνεύματα.

Ευτυχώς, από μία άποψη.

Επίσης, δεν χρησιμοποιώ κανένα μέσο, την τράπουλα Ταρό ή οποιοδήποτε άλλο, για να βλάψω ή να επηρεάσω, με οποιονδήποτε τρόπο, ψυχολογικό, ψυχικό ή φυσικό, οποιονδήποτε άνθρωπο, για λογαριασμό δικό μου ή τρίτου.

Τέλος, σαν υποσημείωση, και για νομικούς λόγους, είμαι υποχρεωμένη να αναφέρω ότι πρέπει να είστε άνω των 18 ετών για να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες αυτής της ιστοσελίδας και ότι οι προβλέψεις που εμφανίζονται εδώ αποσκοπούν στην ψυχαγωγία. 

Να είστε καλά!

Σεραφειμίδου Δήμητρα

 
 

ΒΙΒΛΙΟ ΤΑΡΟ

Βιβλίο Ταρό
Τώρα μπορείτε να παραγγείλετε το βιβλίο για τα Ταρό του GreekTarot.gr

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΑΡΟ

Μαθήματα Ταρό
Μαθήματα Ταρό Online
Μάθετε τα πάντα για τα Ταρό από την άνεση του σπιτιού σας!