0 - Ο Τρελός

Ο ΤρελόςΟ Τρελός είναι ο κεντρικός ήρωας της μυθιστορίας της μεγάλης Αρκάνα και συμβολίζεται από τον αριθμό μηδέν. Το μηδέν ως αρχή και τέλος όλων των πραγμάτων προσδίδει στον Τρελό τη βασική του ιδιότητα: μπορεί να είναι οτιδήποτε επιλέξει. Ο Τρελός, ντυμένος με τα παρδαλά ρούχα των γελωτοποιών του βασιλιά, ξεκινά το ταξίδι του έχοντας στον ώμο ένα δισάκι με τα λιγοστά υπάρχοντά του. Κρατά στο χέρι ένα λευκό τριαντάφυλλο και κοιτά αισιόδοξος τον ουρανό. Είναι γεμάτος όρεξη για ζωή, έτοιμος να ριχτεί σε περιπέτειες, να ακολουθήσει μια πορεία στο άγνωστο και δεν δίνει δεκάρα για το τι λένε οι άλλοι! Φιλοπερίεργος, παρορμητικός, ενθουσιώδης, γεμάτος ξεγνοιασιά και αθωότητα, ο Τρελός είναι ο καθένας από μας όταν ξεκινάμε με ορμή κάτι καινούριο!

Γενική ερμηνεία

Όταν ερωτευόμαστε, για παράδειγμα, ή όταν ξεμυαλιζόμαστε με μία καινούρια ιδέα, το φύλλο  που κατά πάσα πιθανότητα θ' ανοίξει στο τραπέζι είναι ο Τρελός! Όταν παρουσιαστεί αυτό το χαρτί, συνήθως προμηνύει μία νέα, μη προσχεδιασμένη αρχή στη ζωή σας. Έναν νέο έρωτα, μια καινούρια καταπληκτική ιδέα, ένα όραμα. Ετοιμαστείτε να υποδεχτείτε κάτι ή κάποιον που θα σας ξετρελάνει. Βέβαια, σ' αυτό το καινούριο σας ταξίδι μπορεί να κληθείτε να πάρετε γρήγορες και σοβαρές αποφάσεις. Προσεγγίστε ό,τι παρουσιαστεί μπροστά σας με ενεργητικότητα και αισιοδοξία.

Όταν εμφανιστεί ο Τρελός σάς προτρέπει να μη φοβάστε τις προκλήσεις, το άγνωστο, τις εκπλήξεις. Σταματήστε να βασανίζεστε από αμφιβολίες και ακολουθήστε το ένστικτό σας. Βαδίστε με αυτοπεποίθηση τον προσωπικό σας δρόμο και να είστε έτοιμοι για όλα. Χαλαρώστε και απολαύστε όσα έρχονται στο δρόμο σας. Καλωσορίστε τις αλλαγές και κάθε νέα αρχή!

Τέλος, αν βάζετε τώρα σε εφαρμογή ένα παλιό σας σχέδιο, ο Τρελός σας προειδοποιεί να μη διασπείρετε τις δυνάμεις σας δεξιά κι αριστερά. Δείξτε τον απαραίτητο ενθουσιασμό αλλά μη σκορπάτε άσκοπα την ενέργειά σας. Οι εκπλήξεις και οι ανατροπές που θα βρείτε στο δρόμο σας θα απαιτήσουν όλη σας την προσοχή.

Σε αρνητική θέση

Ορισμένες φορές αυτή η κάρτα, ειδικά αν πέσει όρθια σε αρνητική θέση, έχει το χαρακτήρα προειδοποίησης. Προσέξτε το μικρό σκυλί που τραβάει το παντελόνι του Τρελού σα να προσπαθεί να τον προειδοποιήσει για τον κίνδυνο. Μήπως αναζητάτε τις εύκολες λύσεις; Μήπως αρνείστε να αναλάβετε τις ευθύνες των επιλογών σας κι επιλέγετε αντί αυτού τη φυγή; Μήπως φοβάστε τη δέσμευση με έναν άνθρωπο ή μία θέση εργασίας; Μήπως αιθεροβατείτε ως προς τους στόχους και τις επιδιώξεις σας; Μήπως υπερκετιμάτε τις δυνάμεις σας ή την καλή σας τύχη; Μήπως τελικά εθελοτυφλείτε ως προς μελλοντικά προβλήματα που ήδη διαφαίνονται στον ορίζοντα; Όλα αυτά είναι πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε με ευθύνη απέναντι στην κατεύθυνση της ζωής σας, όταν εμφανιστεί ο Τρελός όρθιος σε αρνητική θέση.

Αντεστραμμένο

Αν ο Τρελός εμφανιστεί ανάποδα, τότε συνήθως υποδηλώνει την απερισκεψία με την οποία αντιμετωπίζετε όσα σας απασχολούν. Καταπολεμήστε τον παρορμητισμό και την ανωριμότητά σας και δεχτείτε να δείτε καθαρά το χάος που προκαλείτε γύρω σας με τη συμπεριφορά σας. Μέχρι πότε θα αποφεύγετε τις ευθύνες σας; Μέχρι πότε θα ρίχνεστε από τη μία περιπέτεια στην άλλη χωρίς σαφή προσανατολισμό;

Ο Τρελός ανάποδα επίσης δηλώνει ότι είστε στα πρόθυρα να ρισκάρετε κάτι σημαντικό χωρίς να έχετε καμία διαβεβαίωση ή έστω μια εναλλακτική για το μέλλον. Σκεφτείτε προσεκτικά και μην είστε ανυπόμονοι. Αν αισθάνεστε καταπιεσμένοι, αποφύγετε τον πειρασμό να τα διαλύσετε όλα με μια κλωτσιά. Μην χάνετε την ψυχραιμία σας. Σκεφτείτε ήρεμα και οι λύσεις που θα βρείτε θα σας γεμίσουν με την αισιοδοξία και τη δύναμη που χρειάζεστε για το καινούριο σας ταξίδι.