1- Ο Μάγος

Ο ΜάγοςΟ Μάγος είναι η πρώτη κάρτα της μεγάλης Αρκάνα και συμβολίζει τον άνθρωπο που μεταχειρίζεται με εξυπνάδα όλα τα μέσα που διαθέτει για να πετύχει τους στόχους του. Πάνω στο τραπέζι του Μάγου βρίσκονται όλα τα σύμβολα της μικρής Αρκάνα: ένα μπαστούνι, ένα ξίφος, μία κούπα και ένα πεντάκτινο. Όλα τους βρίσκονται στη διάθεση του Μάγου, για να τα χρησιμοποιήσει ανάλογα με τις ανάγκες και τις φιλοδοξίες του. Ο ίδιος ο Μάγος κρατά ένα διπλό ραβδί κι έχει το ένα χέρι υψωμένο προς τον ουρανό και το άλλο να δείχνει τη γη. Μ' αυτή του τη στάση ο αρχετυπικός Μάγος δηλώνει ότι είναι όχι μόνο σωστό αλλά και απαραίτητο να συνδυάζονται η πνευματική και η υλική ενέργεια για την επίτευξη των στόχων μας. Η κάθε μία από αυτές τις ενέργειες είναι ημιτελής δίχως την άλλη, αν επιδιώκουμε χειροπιαστά και ωφέλιμα αποτελέσματα. Αυτό είναι κάτι που ο Μάγος φαίνεται να το ξέρει καλά, αν κρίνουμε από το σύμβολο του απείρου που βρίσκεται πάνω απ' το κεφάλι του.


Γενική ερμηνεία
Όταν εμφανιστεί ο Μάγος όρθιος δηλώνει κατ' αρχήν την ικανότητά σας να φέρνετε αποτελέσματα όταν συνδυάζετε τις επιθυμίες με τα ταλέντα σας. Ο Μάγος τονίζει την αποφασιστικότητα και σας προτρέπει να περάστε στη δράση προκειμένου να επιτύχετε όσα θέλετε. Αξιοποιήστε τα ταλέντα και τα δυνατά σας σημεία και γίνετε πιο επικοινωνιακοί. Τολμήστε να ανοιχτείτε στους άλλους και δείξτε δημιουργικότητα και αποφασιστικότητα.

Ακόμα και αν η κατάσταση δεν φαίνεται να είναι τόσο ευνοϊκή για εσάς, η εμφάνιση του Μάγου σάς προτρέπει να αφουγκραστείτε τι γίνεται γύρω σας και να γίνετε πιο ευέλικτοι. Χρησιμοποιήστε σωστά τις ικανότητές σας για να "μαγέψετε" τους άλλους, να κατακτήσετε και να υλοποιήσετε ό,τι σας ενδιαφέρει. Σύμμαχός σας είναι η επικέντρωσή σας σε ένα στόχο, οι γνώσεις σας, η αποφασιστικότητα και η κατάλληλη χρήση των "όπλων" που έχετε στα χέρια σας. Περάστε στη δράση με τον κατάλληλο σχεδιασμό, δείξτε εξυπνάδα ως προς τη χρήση του υλικού σας και δεν θα χάσετε.

Ειδικά σε ζητήματα που αφορούν επαγγελματικά θέματα, ο Μάγος ευνοεί τις πρωτοβουλίες στην ελεύθερη αγορά, σε αντίθεση με τις μισθωτές υπηρεσίες. Έτσι αν έχετε σκοπό να ξεκινήσετε μία δική σας δουλειά, εκμεταλλευτείτε τις συμβουλές και τη δημιουργικότητα του Μάγου και σύντομα θα καταφέρετε να δείτε αποτελέσματα.


Σε αρνητική θέση

Αν ο Μάγος εμφανιστεί όρθιος σε αρνητική θέση συνήθως υποδηλώνει ότι δεν είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε σωστά τα ταλένα και τις ικανότητές σας. Βιάζεστε, δείχνετε αλαζονεία ή απλά δεν μπορείτε να πάρετε μια απόφαση και τελικά σπαταλάτε τις δυνάμεις σας χωρίς αποτέλεσμα. Μπορεί επίσης να πιστεύετε ότι τα ξέρετε όλα όμως στην ουσία να τρέφετε αυταπάτες. Συγκεντρωθείτε. Μπορεί να έχετε γνώσεις, πείρα και ικανότητες αλλά σημασία έχει σε τι διοχετεύονται όλα αυτά και κυρίως με ποιον τρόπο. Σκεφτείτε με ειλικρίνεια και επανασχεδιάστε. Δυνατότητες έχετε.

Εναλλακτικά, ενδέχεται να υπάρχει ένας άνθρωπος στο περιβάλλον σας που χαρακτηρίζεται από εξυπνάδα και πολλές ικανότητες, και ο οποίος στέκεται εμπόδιο στα σχέδιά σας. Χρησιμοποιεί κόλπα και τεχνάσματα και καταφέρνει να σας “μαγεύει” με αποτέλεσμα να οπισθοχωρείτε και να συμβιβάζεστε συνεχώς. Σκεφτείτε πρακτικά και χρησιμοποιείστε τη δημιουργικότητά σας για να τον αντιμετωπίσετε δυναμικά.

Αντεστραμμένο
Αν ο Μάγος εμφανιστεί ανάποδα ενδέχεται να προειδοποιεί για κάποιον πονηρό και κακόβουλο άνθρωπο στο περιβάλλον σας. Προσέξτε πολύ τους γύρω σας και φροντίστε να πληροφορηθείτε για τα πραγματικά τους κίνητρα καθώς υπάρχει κίνδυνος εξαπάτησης. Σε ένα βαθύτερο επίπεδο, και ανάλογα με την θέση του φύλλου στο άνοιγμα, ο Μάγος ανάποδα ίσως δηλώνει την κακή γνώμη που έχουν οι άλλοι για εσάς, ειδικά αν έχετε φερθεί με αλαζονεία και υστεροβουλία.