7 - Το Άρμα

Το Άρμα

 

Αυτό το επιβλητικό χαρτί με τον ηνίοχο να καταλαμβάνει ολόκληρη την εικόνα με το Άρμα του, είναι ένα χαρτί δύναμης και επιβολής. Ο οδηγός του Άρματος είναι αποφασιστικός και ορίζει με ακρίβεια και επιτυχία τις κινήσεις του. Αυτός κρατάει τα ηνία του Άρματος. Πρόκειται για ένα χαρτί θριάμβου και επιτυχίας. Τίποτα όμως δεν είναι εκ προοιμίου εξασφαλισμένο.Γενική ερμηνεία
Ο ηνίοχος αντιπροσωπεύει τα ισχυρά κίνητρα και αν πρέπει να θυμόμαστε κάτι βασικό γι αυτό το χαρτί είναι ότι τίποτα δεν επιτυγχάνεται χωρίς συγκεκριμένη σκόπευση και πολλή, σκληρή δουλειά. Το Άρμα μιλά για σκληρές μάχες με προβλήματα και εμπόδια, είτε αυτά ορίζονται από καταστάσεις, είτε από ανθρώπους. Ταυτόχρονα όμως υποδηλώνει ότι αν επιστρατεύσετε την αυτοπεποίθηση, τις οργανωτικές σας ιδιότητες και την αντοχή σας, θα καταφέρετε να κατακτήσετε αυτό που σας ενδιαφέρει και μάλιστα να βγείτε θριαμβευτές. Η προσπάθειά σας θα ανταμειφθεί με τον καλύτερο τρόπο αρκεί να είναι ειλικρινής, επίμονη και κυρίως, συνειδητή. Το Άρμα είναι το φύλλο που σχετίζεται με το υγιές εγώ. Πιστέψτε στις δυνάμεις σας και χρησιμοποιήστε τις με σοφία. Η νίκη σας επί των αντιπάλων θα είναι καταλυτική.

Επιπλέον, η εμφάνιση του Άρματος μπορεί να σημαίνει ότι στη ζωή σας υπάρχουν αντιφατικές και διασπαστικές επιρροές που είναι δύσκολο να συνδυαστούν. Αν νιώθετε ότι η μία κατάσταση αποκλείει την άλλη, σκεφτείτε πολύ καλά τι θέλετε. Ο ηνίοχος καταφέρνει να δέσει στο Άρμα του δύο σφίγγες με αντίθετα χρώματα. Ο συμβολισμός του λευκού και του μαύρου δηλώνει ότι αν έχετε "σταθερό χέρι" μπορείτε να οδηγήσετε τη ζωή σας εκεί που θέλετε και να καταφέρετε να κάνετε αυτές τις αντίθετες δυνάμεις να συνεργαστούν υπέρ σας. Ίσως χρειαστεί να γίνετε λίγο περισσότερο ανταγωνιστικοί ώστε να ανακτήσετε των έλεγχο της ζωής σας. Μη φοβάστε να υπερασπιστείτε όσα θέλετε ή να υψώσετε το ανάστημά σας απέναντι σε αντιπάλους. Να θυμάστε όμως πως ο επιτυχημένος ηγέτης είναι αυτός που διακρίνει πότε πρέπει να προχωρήσει αλλά και πότε να υποχωρήσει. Μην κάνετε συμβιβασμούς αν δεν το θέλετε αλλά φροντίστε να εκτιμάτε σωστά τόσο τις δυνάμεις σας όσο και τις δυνάμεις των άλλων. Επιπλέον, ο ηνίοχος που έχει ζέψει δύο εκ διαμέτρου αντίθετες δυνάμεις στο Άρμα του, τονίζει την ανάγκη της ισορροπίας. Επιβληθείτε στον εαυτό σας. Δείξτε δύναμη αλλά όχι παρορμητισμό. Βρείτε τη χρυσή τομή ανάμεσα στα συναισθήματα και στις πρακτικές σας ανάγκες.

Σε ένα πρακτικότερο επίπεδο, το Άρμα συνήθως συμβολίζει κάποιο ταξίδι, στο οποίο θα συμβούν σημαντικά για εσάς πράγματα. Εναλλακτικά, συμβολίζει την άφιξη προσώπου από μακριά ή ακόμα και μια καινούρια ερωτική γνωριμία, όπως επίσης και την έντονη σεξουαλική δραστηριότητα. Αν πρόκειται για επαγγελματικά θέματα, το Άρμα ενδέχεται να σας ωθεί να αναζητήσετε έναν συμπαραστάτη σε ό,τι επιδιώκετε. Κοιτάξτε γύρω σας. Κάποιο πρόσωπο με ισχυρή προσωπικότητα είναι πρόθυμο να σας δείξει το δρόμο.

Σε αρνητική θέση
Όταν εμφανίζεται το Άρμα όρθιο σε θέση εμποδίου, τότε συνήθως υποδηλώνει ότι υπάρχει κάποιος ισχυρός και πολύ δυναμικός αντίπαλος στις επιδιώξεις σας. Ο καλύτερος τρόπος για να τον αντιμετωπίσετε είναι να συμμαχήσετε μαζί του. Μην προσπαθήσετε να τον εμπαίξετε γιατί η απάντησή του θα είναι πολύ σκληρή. Σε δεύτερο επίπεδο, η παρουσία του Άρματος σε θέση εμποδίου υποδηλώνει ότι δεν ξέρετε με ποιον τρόπο να πάρετε τα ηνία στα χέρια σας. Δείχνετε τυφλό εγωισμό και αντιδράτε σπασμωδικά. Ρίχνεστε στην αρένα χωρίς στόχο και προγραμματισμό. Φροντίστε να ηρεμήσετε. Κατανοήστε όχι μόνο τι σας συμβαίνει αλλά και τι ακριβώς θέλετε και επιστρατεύστε την πειθαρχία και την σκληρή δουλειά για να το κατακτήσετε. Να θυμάστε ότι η επιμονή αμείβεται μόνο όταν έχει κάποιον στόχο.

 

Αντεστραμμένο
Όταν το Άρμα εμφανίζεται ανάποδα συνήθως σημαίνει ότι έχετε χάσει τον έλεγχο των καταστάσεων που σας αφορούν. Ίσως νιώθετε ότι τραβιέστε προς δύο αντίθετες κατευθύνσεις, πράγμα που σας έχει κάνει να νιώθετε ευάλωτοι και ηττοπαθείς. Σ' αυτήν την περίπτωση, αναλογιστείτε: μήπως επιδιώκετε να ασκήσετε υπερβολικό έλεγχο; Ή μήπως κάποιος στο περιβάλλον σας φέρεται εγωιστικά και σας εμποδίζει από το να πάρετε τη ζωή σας στα χέρια σας;

Το ανάποδο Άρμα συχνά μιλά και για εκτροχιασμό της ζωής. Αν έχετε έρθει αντιμέτωποι με μια μεγάλη ανατροπή ή αποτυχία, επιστρατεύστε όλες σας τις ψυχικές αντοχές: δείξτε υπομονή και πάρτε το απόφαση ότι θα χρειαστεί όχι μόνο να δουλέψετε σκληρά αλλά και να σχεδιάσετε πολύ προσεκτικά τις επόμενες κινήσεις σας, καθώς είναι πιθανό να αργήσετε να δείτε αποτελέσματα. Αποφύγετε το θυμό και τα αντίποινα. Επίσης, προσέξτε τα ελαττώματα του χαρακτήρα σας που υποδαυλίζουν τις σχέσεις σας με τους άλλους. Κάντε μία προσπάθεια να βρείτε την ισορροπία και μην είστε επιθετικοί και επικριτικοί.

Το αντεστραμμένο Άρμα δεν ευνοεί τα ταξίδια, τις επιστροφές προσώπων, τις επανασυνδέσεις, τις συμμαχίες. Τίποτα απ' όλα αυτά δεν θα λειτουργήσει υπέρ σας. Βασιστείτε στις δικές σας δυνάμεις. Τέλος, το ανάποδο Άρμα μπορεί να είναι ένδειξη ζήλιας, ερωτικής απόρριψης ή ερωτικού αντίζηλου. Αν πρόκειται για νέο πρόσωπο, μη σπεύσετε να μπείτε σε μία νέα σχέση. Να θυμάστε πως ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός.