10- Ο Τροχός

Ο Τροχός

 Ο Τροχός ή αλλιώς Τροχός της Τύχης αντιπροσωπεύει την καλή και κακή τύχη που εναλλάσσονται η μία με την άλλη και ουσιαστικά συμβολίζει την ευκαιρία. Όποια και να είναι η κατάσταση τώρα, θετική ή αρνητική, να θυμάστε ότι ο Τροχός δεν μένει ποτέ σταθερός. Εξακολουθεί να γυρνά και να φέρνει ευχάριστες ή δυσάρεστες εκπλήξεις, καλοτυχία αλλά και αναποδιές. Όλα είναι δεμένα στον ίδιο τροχό. Άλλωστε, η μόνη σιγουριά στη ζωή είναι η αλλαγή.Γενική ερμηνεία
Όταν εμφανιστεί ο Τροχός δηλώνει την εύνοια της τύχης που σας χτυπά την πόρτα. Έχετε τα αυτιά και τα μάτια σας ανοιχτά για να εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες που θα σας παρουσιαστούν άμεσα. Απολαύστε τις ευχάριστες εκπλήξεις και καλωσορίστε τις αλλαγές. Αν είχατε πρόσφατα μια διαμάχη, μπορείτε να διαπραγματευτείτε ξανά, με μεγαλύτερες αυτή τη φορά πιθανότητες επιτυχίας. Μετακινήσεις, ταξίδια, μετακομίσεις, αλλαγές συνθηκών ζωής ευνοούνται με τον Τροχό. Η τύχη είναι με το μέρος σας. Επίσης, επιστροφές από το παρελθόν μπορούν τώρα να λειτουργήσουν υπέρ σας. Ο Τροχός συνεχίζει να γυρνά και ό,τι φέρνει στο δρόμο σας μπορεί τώρα να σας ωφελήσει.

Μόνο έναν κίνδυνο έχει ο όρθιος Τροχός: να παρασυρθείτε από την εύνοια που απολαμβάνετε αυτή τη στιγμή. Να θυμάστε ότι όλα είναι προσωρινά. Μην περιμένετε ότι θα είστε έτσι για πάντα και μην έχετε αλαζονική στάση. Χαρείτε αυτό που σας προσφέρεται αλλά μην προσδοκάτε να σταματήσετε την κίνηση του Τροχού. Διασκεδάστε, χαρείτε, αρπάξτε τις ευκαιρίες όμως προσοχή στην υπεραισιοδοξία. Μην είστε προκλητικοί με όσους βρίσκονται στην κάτω πλευρά του Τροχού. Μην δημιουργείτε εχθρούς από αλαζονεία γιατί σύντομα ο Τροχός θα γυρίσει και θα τους βρείτε μπροστά σας. Μοιραστείτε τη χαρά και την καλή σας τύχη. Εναλλακτικά ο Τροχός μπορεί να σημαίνει ότι σύντομα θα ξεμυαλιστείτε από έναν άνθρωπο ή μια καινούρια ιδέα.

 

Σε αρνητική θέση
Αν ο Τροχός εμφανιστεί όρθιος σε θέση εμποδίου, δηλώνει ότι  ίσως μπορείτε να επωφεληθείτε περισσότερο παρατηρώντας απλώς τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα στη ζωή σας. Ζείτε μια κατάσταση που κάτι σας θυμίζει; Μήπως αυτό το έργο το έχετε ξαναδεί; Μην ρίχνετε την ευθύνη στους άλλους ακόμα κι αν αισθάνεστε ότι το μοιραίο κυβερνά τη ζωή σας. Ο Τροχός σάς θυμίζει ότι είστε μέρος του συνόλου. Αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούν και προσαρμόστε τη συμπεριφορά σας.

Αντεστραμμένο
Όταν εμφανιστεί ο Τροχός ανάποδα σάς προειδοποιεί: δεν ευνοείστε αυτή τη στιγμή. Ένα ξαφνικό ξέσπασμα ατυχίας θα καθυστερήσει τα σχέδια και τις επιδιώξεις σας. Θα νιώσετε καθηλωμένοι, απογοητευμένοι, άτυχοι, ευάλωτοι. Βρίσκεστε στην κάτω πλευρά του τροχού. Οι επανασυνδέσεις είναι δύσκολες ή δεν αποβαίνουν τελικά προς όφελός σας. Οι διαπραγματεύσεις δεν αποφέρουν αυτό που περιμένατε. Οι αλλαγές που επιδιώκατε δεν έρχονται ή ακόμα και όταν έρχονται, αποδεικνύονται δυσμενείς. Ταξίδια αναβάλλονται ή ακυρώνονται. Επιστροφές προσώπων ή καταστάσεων από το παρελθόν αποβαίνουν ιδιαίτερα επιζήμιες για εσάς. Προσπαθήστε να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας. Μην προχωράτε σε αλλαγές τώρα. Περιμένετε. Ρόδα είναι και γυρίζει, όπως λέει και η παροιμία. Σύντομα θα βρεθείτε σε καλύτερη θέση. Δείξτε υπομονή και εγκράτεια στις δυσάρεστες εκπλήξεις και τις αναποδιές. Τα πράγματα θα φτιάξουν αργότερα. Αποδεχτείτε ότι δεν μπορείτε να ορίζετε πάντα εσείς όλες τις εξελίξεις.