17- Το Αστέρι

Το Αστέρι

 Το Αστέρι είναι μία από τις πιο ευνοϊκές κάρτες της μεγάλης Αρκάνα. Στην απεικόνιση βλέπουμε μια γυμνή κοπέλα να χύνει νερό με δύο υδρίες: με τη μία σε μια λίμνη και με την άλλη στην καταπράσινη όχθη. Στον ουρανό από πάνω της λάμπουν πολλά αστέρια (αν και είναι μέρα), ένα όμως είναι μεγαλύτερο και πιο φωτεινό απ' τα υπόλοιπα. Αυτό είναι το αστέρι-οδηγός!Γενική ερμηνεία
Όταν εμφανίζεται το Αστέρι σ' ένα άνοιγμα, ερμηνεύεται ως αισιοδοξία και ελπίδα. Σας συμβουλεύει να αλλάξετε ψυχολογία και να δείτε τα πράγματα πιο θετικά και να μοιραστείτε με ανοιχτή καρδιά αυτά τα  συναισθήματα με το περιβάλλον σας (η κοπέλα είναι γυμνή και μοιράζει το νερό της). Πιστέψτε περισσότερο και επικεντρωθείτε στη θετική πλευρά των πραγμάτων. Αφήστε το Αστέρι να φωτίσει την ψυχή και το νου σας. Φροντίστε όλες τις πλευρές του εαυτού σας: και τον εσωτερικό σας κόσμο, δηλαδή τα συναισθήματα (που εδώ συμβολίζονται από τη λίμνη) αλλά και τον υλικό - πρακτικό σας περίγυρο και περιβάλλον: η κοπέλα ποτίζει με δύο πανομοιότυπες υδρίες και τη λίμνη και το έδαφος.

Μια άλλη συμβουλή που δίνει το Αστέρι είναι να επικεντρωθείτε σε μία ιδέα ή ένα στόχο. Στον ουράνιο θόλο πάνω από τη φιγούρα λάμπουν αρκετά αστέρια όμως ένα είναι το μεγαλύτερο και το πιο λαμπερό απ' όλα. Βρείτε το δικό σας αστέρι- οδηγό. Πιστέψτε σε κάτι και ακολουθήστε το. Η θετική στάση σε συνδυασμό με την πίστη μπορούν να λειτουργήσουν τόσο θεραπευτικά όσο και παραγωγικά στη ζωή σας. Προσέξτε ότι το πόδι της κοπέλας που αν και ακουμπά στην επιφάνεια της λίμνης, δεν βυθίζεται στο νερό! Αυτό ίσως είναι ένας παραλληλισμός με το χριστιανικό θαύμα και ουσιαστικά ερμηνεύεται με την απλή ρήση: η αισιοδοξία και η θετική στάση απέναντι στη ζωή μπορούν να κάνουν θαύματα!

Ένα τρίτο πράγμα που πρέπει να θυμάστε όταν εμφανιστεί το Αστέρι είναι ότι συμβολίζει την αλήθεια. Μια αποκάλυψη που γίνεται, μια αλήθεια που έρχεται στο φως μπορεί να σας οδηγήσει σε πιο σταθερά και ικανοποιητικά μονοπάτια. Μη φοβάστε να την ακολουθήσετε. Αντιθέτως, αποδεχτείτε την και επιτρέψτε στον εαυτό σας να νιώσει τυχερός που όλα πλέον μπαίνουν στη θέση τους.

Σε αρνητική θέση

Όταν το Αστέρι εμφανιστεί όρθιο σε θέση εμποδίου υποδηλώνει ότι η ψυχολογική σας προδιάθεση είναι αυτή που σας εμποδίζει να αντιληφθείτε τις πραγματικές διαστάσεις ενός προβλήματος. Μπορεί να είστε υπερβολικά αισιόδοξοι και να αιθεροβατείτε ή το αντίθετο, υπερβολικά απαισιόδοξοι και αρνητικοί. Φροντίστε να δείτε τα πράγματα πιο καθαρά διατηρώντας την ακεραιότητά σας. Κατά μία άλλη έννοια, μια αλήθεια που αποκαλύπτεται βάζει τα σχέδιά σας σε άλλη βάση. Αποδεχτείτε το και προχωρήστε με αισιοδοξία.

Αντεστραμμένο
Όταν το Αστέρι εμφανίζεται αντεστραμμένο, είναι συνήθως ένδειξη της απαισιοδοξίας και των αρνητικών συναισθημάτων. Δεν μπορείτε να βρείτε μέσα σας την ελπίδα ή οι ελπίδες σας διαψεύδονται και νιώθετε μοναξιά και απογοήτευση. Αρνείστε κάθε νέα θετική προσέγγιση και το νερό απ' τις υδρίες – τα συναισθήματα που έχετε να μοιραστείτε με τους γύρω σας- χύνεται άσκοπα. Εντούτοις, η θετική ενέργεια του φύλλου παραμένει. Η ελπίδα, η αισιοδοξία, η θετική σκέψη είναι όλα εκεί, αρκεί να δεχτείτε να τα βάλετε ξανά στη ζωή σας. Άλλωστε το Αστέρι, σπανίως περιγράφει υπαρκτές καταστάσεις, κι ακόμα σπανιότερα προδιαγράφει δυναμική δράση και χειροπιαστά αποτελέσματα. Το Αστέρι είναι μία κάρτα που μιλά για τις εσωτερικές δυνατότητες του ατόμου, δείχνει την προδιάθεσή του και προτρέπει σε θετική, ελπιδοφόρα σκέψη!