Τέσσερα Κούπα
alt

Τι να σκέφτεται άραγε αυτός ο άντρας που κάθεται με σταυρωμένα χέρια κάτω από τη σκιά ενός δέντρου, κοιτάζοντας τις κούπες μπρος στα πόδια του; Σίγουρα πρόκειται για ένα πρόσωπο ιδιαίτερα σκεπτικό. Το Τέσσερα Κούπα είναι το χαρτί της αμφισβήτησης, της άμυνας, του κλεισίματος στον εαυτό μας.

Ο άντρας αρνείται να απλώσει το χέρι και να πιει από τις κούπες που έχει μπροστά του. Δεν τον ενδιαφέρει καν να δεχτεί την τέταρτη, καινούρια κούπα που του προσφέρεται. Είναι ολοφάνερο ότι μένει απαθής και αμέτοχος.

Γενική ερμηνεία
Όταν εμφανιστεί το Τέσσερα Κούπα, είναι πιθανό το άτομο να μην αντιμετωπίζει κάποιο ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα στη ζωή του. Τα πάντα φαίνονται τακτοποιημένα και πλουσιοπάροχα, όμως αυτό τού προκαλεί συναισθήματα ανίας και πλήξης. Όλα τα θεωρεί δεδομένα και δεν μπορεί να εκτιμήσει ό,τι έχει, αν και κάποτε τού έδινε χαρά. Αυτό που πρέπει να κάνετε, αν εμφανιστεί το Τέσσερα Κούπα είναι μία σαρωτική επανεκτίμηση των αξιών και των επιτευγμάτων σας. Γιατί είστε τόσο δυσαρεστημένοι όταν έχετε γύρω σας τόσα υπέροχα πράγματα; Αναζητήστε την ζωντάνια που σας λείπει είτε μέσω νέων δραστηριοτήτων, είτε με μία ριζική αλλαγή του τρόπου ζωής σας.

Σε ένα δεύτερο επίπεδο, το Τέσσερα Κούπα δείχνει ότι η σχέση σας με τον εαυτό σας δεν είναι ιδιαίτερα καλή αυτήν την εποχή. Είτε αμφιβάλλετε για τις δυνατότητές σας με αποτέλεσμα να απογοητεύεστε με το παραμικρό, είτε νιώθετε πληγωμένοι και υπεραμύνεστε, παίρνοντας τα πάντα πολύ προσωπικά. Προσπαθήστε να ξεκαθαρίσετε τα συναισθήματά σας και αποδώστε τα του Καίσαρος τω Καίσαρει. Μην ενδοσκοπείτε περισσότερο απ' ό,τι χρειάζεται και πάρτε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να βγείτε από το τέλμα. Σύντομα, τα θετικά συναισθήματα θα επιστρέψουν.

Σε αρνητική θέση
Αν το Τέσσερα Κούπα εμφανιστεί όρθιο σε αρνητική θέση ενδέχεται να υποδεικνύει ότι είστε τόσο απορροφημένοι από τον εαυτό σας που οι άλλοι δεν βρίσκουν κανέναν τρόπο να σας πλησιάσουν και να σας βοηθήσουν ή να σας συμπαρασταθούν. Αποφύγετε την απάθεια και αξιολογείστε με πιο θετική ματιά αυτό που σας προσφέρουν.

Αντεστραμμένο
Αν το Τέσσερα Κούπα εμφανιστεί ανάποδα, τότε συνήθως υποδεικνύει ότι το άτομο έχει παρασυρθεί τόσο βαθιά στις αμφιβολίες, τους δισταγμούς και στην πλήξη που νιώθει, που κινδυνεύει να πέσει σε λήθαργο. Σε αυτήν την κατάσταση, η αυτολύπηση και η κατάθλιψη είναι πολύ κοντά. Ανασκουμπωθείτε. Πάρτε άμεσα μερικές δυναμικές πρωτοβουλίες που θα αλλάξουν την καθημερινότητά σας και πάψτε να βασανίζεστε από απαξιωτικές σκέψεις για τον εαυτό σας. Αν σκέφτεστε ότι δεν αξίζετε να έχετε όσα ονειρεύεστε, τότε μάλλον δεν θα τα αποκτήσετε και ποτέ. Τολμήστε να απελευθερωθείτε από όσα σας έχουν πληγώσει και αναζητήστε και πάλι τον προσωπικό σας δρόμο. Μην εγκαταλείπετε τον εαυτό σας για κανέναν λόγο.