Εφτά Κούπα
alt
Το Εφτά Κούπα, με τη γλαφυρή του απεικόνιση, μας παραπέμπει στις πολλαπλές μας επιλογές και τις βαθιές μας επιθυμίες. Στην εικόνα ένας άντρας κοιτά τον ουρανό όπου ανάμεσα στα σύννεφα μοιάζουν να αιωρούνται επτά κούπες, που η κάθε μία περιέχει κάτι διαφορετικό: κάποια έχει χρήματα, κάποια άλλη ένα δάφνινο στεφάνι, κάποια ακόμα ένα φίδι ενώ η κεντρική περιέχει κάτι που δεν αποκαλύπτεται καθώς είναι τυλιγμένο με ένα πέπλο.


Γενική ερμηνεία
Όταν εμφανιστεί το Εφτά Κούπα, συνήθως περιγράφει μια κατάσταση στην οποία δεν ξέρουμε τι να διαλέξουμε! Όλα μας φαίνονται ενδιαφέροντα και επιθυμητά κι έτσι η επιλογή μας δυσκολεύει. Αυτό που πρέπει να κάνετε όταν εμφανιστεί το Εφτά Κούπα είναι να δείξετε ρεαλισμό. Θυμηθείτε ότι τα Εφτάρια μιλούν για το πώς μπορούμε να διατηρήσουμε τον έλεγχο των καταστάσεων. Μην επιτρέπετε να σας κατευθύνει ένα αίσθημα αποδιοργάνωσης και έχετε κατά νου ότι οι επιλογές σας οφείλουν να είναι συνειδητές. Προσέξτε μήπως κινήστε βάσει ευσεβών πόθων και ελέγξτε δύο και τρεις φορές τα πράγματα πριν προχωρήσετε.

Σε αρνητική θέση
Όταν το Εφτά Κούπα εμφανιστεί όρθιο σε θέση εμποδίου σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα υπερεκτιμάτε τις δυνατότητές σας ή υπερβάλλετε σχετικά με το πόσο καλή είναι μία κατάσταση. Ειδικά σε ερωτήματα που αφορούν τις προσωπικές σχέσεις, το Εφτά Κούπα όρθιο σε θέση εμποδίου ενδέχεται να σημαίνει ότι υπερεκτιμάτε κάποια ερωτική προσφορά. Προσγειωθείτε.

Αντεστραμμένο
Αν το Εφτά Κούπα εμφανιστεί ανάποδα, τότε υποδηλώνει ότι βιώνετε αυταπάτες σχετικά με την πραγματική σας κατάσταση. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι άλλοι σας εξαπατούν. Κατά πάσα πιθανότητα, οι υπερβολικοί είστε εσείς. Μην αφήνετε τις ψευδαισθήσεις να σας οδηγούν. Δεχθείτε την αλήθεια και θα νιώσετε πολύ καλύτερα. Επίσης, το Εφτά Κούπα ανάποδα υποδηλώνει ότι το μυαλό σας κατακλύζεται από εκατοντάδες σκέψεις και κατευθύνσεις. Για να μην αισθάνεστε αδύναμοι και αποπροσανατολισμένοι, σκεφτείτε ρεαλιστικά και, κυρίως, βάλτε προτεραιότητες. Να θυμάστε πως δεν μπορείτε να τα έχετε όλα δικά σας.