Οκτώ Κούπα
alt

Το Οκτώ Κούπα είναι ένα χαρτί που δηλώνει αλλαγή στην πορεία της ζωής. Στην εικόνα βλέπουμε έναν άντρα να γυρνάει την πλάτη και να απομακρύνεται από τις οκτώ κούπες που ήταν στημένες μπροστά του.
Αν παρατηρήσετε καλά την εικόνα, θα δείτε ότι παρά το γεγονός ότι το οκτώ διαιρείται εύκολα δια του δύο και θα μπορούσε κάποιος να φτιάξει δύο αρμονικές σειρές από τέσσερις κούπες, εδώ βρίσκουμε πέντε κούπες στην πρώτη σειρά και τρεις στη δεύτερη. Είναι προφανές ότι στη ζωή αυτού του ανθρώπου δεν υπάρχει αρμονία, παρά την αφθονία γύρω του.

Γενική ερμηνεία
Όταν εμφανιστεί το Οκτώ Κούπα σε ένα άνοιγμα τότε συνήθως υποδηλώνει τη δυσαρέσκεια που αισθάνεστε σχετικά με το πώς έχει διαμορφωθεί η ζωή σας μέχρι σήμερα. Όλα μπορεί να μοιάζουν τακτοποιημένα όμως εσείς δεν είστε ευχαριστημένοι κι επιθυμείτε να χαράξετε νέα πορεία. Οι λόγοι συνήθως σχετίζονται με την αίσθηση ότι η σχέση σας ή ο γάμος, το επάγγελμά σας και ο τρόπος που ζείτε έχουν σταματήσει προ πολλού να σας εκφράζουν. Η απογοήτευσή σας λειτουργεί ως κινητήριος δύναμη και σας ωθεί να εγκαταλείψετε τον σημερινό τρόπο ζωής και να αναζητήσετε ένα καινούριο μονοπάτι.

Το Οκτώ Κούπα ευνοεί τέτοιες αλλαγές, και για την ακρίβεια, τονίζει ακριβώς αυτήν την ανάγκη. Γι αυτό το λόγο συχνά σηματοδοτεί ένα διαζύγιο ή έναν χωρισμό, αλλαγή δουλειάς ή κατοικίας. Το Οκτώ Κούπα είναι ένα χαρτί θάρρους και δράσης, όπως όλα τα Οκτάρια. Δεν διστάζετε πλέον να ορθώσετε το ανάστημά σας και να αποχωρήσετε από καταστάσεις που ούτε σας ταιριάζουν, ούτε σας ωφελούν πλέον.

Σε αρνητική θέση
Αν το Οκτώ Κούπα εμφανιστεί όρθιο σε θέση εμποδίου, σας καλεί να σκεφτείτε πολύ σοβαρά για τις επιλογές σας. Μήπως έχετε βολευτεί γκρινιάζοντας για μία μη ικανοποιητική κατάσταση αλλά δειλιάζετε να πάρετε πρωτοβουλίες για να την αλλάξετε; Συχνά συμβαίνει να μην έχουμε το θάρρος να κάνουμε ριζικές αλλαγές, υπό το φόβο του πόνου του αποχωρισμού ή του ρίσκου. Σκεφτείτε όμως και αξιολογήστε το κατά πόσο η προσωπική σας πρόοδος παρεμποδίζεται με το να παραμένετε σε μία σχέση που κατά βάθος δεν σας ικανοποιεί ή σε μία βαρετή δουλειά χωρίς προοπτικές.

Αντεστραμμένο

Αν το Οκτώ Κούπα εμφανιστεί ανάποδα, τότε προειδοποιεί ότι δεν είναι τώρα κατάλληλη εποχή για ριζικές αλλαγές. Η απόφαση αυτή δεν έχει ωριμάσει μέσα σας και λειτουργείτε περισσότερο αντιδραστικά παρά δημιουργικά. Μην είστε απερίσκεπτοι και μην λειτουργείτε εν βρασμώ. Αφήστε το χρόνο να περάσει και σκεφτείτε πολύ σοβαρά πριν κάνετε οποιαδήποτε διασπαστική κίνηση.