Εννιά Κούπα
alt
Το Εννιά Κούπα θεωρείται η ευμενέστερη κάρτα σε ολόκληρη τη μικρή Αρκάνα. Δείτε τον άντρα στην απεικόνιση. Κάθεται χορτάτος και ευχαριστημένος μπροστά σε εννέα όρθια κύπελλα. Αυτό το χαρτί ονομάζεται και "φύλλο των ευχών", που σημαίνει ότι εμπεριέχει την υπόσχεση πως όλα όσα εύχεστε θα πραγματοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο.


Γενική ερμηνεία
Όταν εμφανιστεί το Εννιά Κούπα προαναγγέλλει μια περίοδο μεγάλης ικανοποίησης και ευτυχίας. Όλα όσα ονειρευτήκατε παίρνουν επιτέλους σάρκα και οστά και μπορείτε να απολαύσετε την επιτυχία. Σε θέματα που αφορούν τις διαπροσωπικές σχέσεις, το Εννιά Κούπα συμβολίζει την σαρκική και ψυχική ικανοποίηση. Το Εννιά Κούπα τονίζει επίσης τη δημιουργικότητα και σάς προτρέπει να μοιραστείτε όσα καλά έχετε με τους άλλους ανθρώπους γύρω σας. Πρόκειται για το χαρτί που υπόσχεται την πραγματοποίηση των επιθυμιών και των ευχών.

Σε αρνητική θέση
Αν το Εννιά Κούπα εμφανιστεί όρθιο σε θέση εμποδίου συνήθως σημαίνει ότι ενδέχεται να είστε κάπως μαλθακοί και νωθροί, πράγμα που στέκεται εμπόδιο στις επιδιώξεις σας. Επίσης το Εννιά Κούπα σε θέση εμποδίου σας προειδοποιεί να μην βουλιάζετε στην ευδαιμονία ή να μην είστε πεισματάρηδες. Αν κάτι δεν σας "βγαίνει", μην εμμένετε σε αυτό.

Αντεστραμμένο
Αν το Εννιά Κούπα εμφανιστεί ανάποδο, τότε συνήθως υποδηλώνει την αυταρέσκεια και την αδιαφορία για τις ανάγκες των άλλων. Επίσης, το Εννιά Κούπα ανάποδα μπορεί να σημαίνει ότι μια κατάσταση μπορεί να φαίνεται ικανοποιητική και σίγουρη όμως κάτω από την επιφάνεια υπάρχουν πολλά προβλήματα. Αντιμετωπίστε τα χωρίς να μένετε στις εντυπώσεις και τα προσχήματα. Τέλος, αν το Εννιά Κούπα εμφανιστεί ανάποδο σε θέση αποτελέσματος, τότε κατά πάσα πιθανότητα συμβολίζει την ευχή που βγαίνει "ξινή": αυτό που ποθήσατε και κατακτήσατε, δεν είναι τελικά τόσο καλό όσο είχατε φανταστεί.