Δέκα Κούπα
alt
Τα Δεκάρια μιλούν για ολοκλήρωση και οι Κούπες για το συναισθηματικό μας κόσμο, έτσι το Δέκα Κούπα είναι το χαρτί που αντιπροσωπεύει την ευτυχία! Στην απεικόνιση του φύλλου, βλέπουμε μια όμορφη, ευτυχισμένη οικογένεια να χαίρεται τη ζωή.
Oι γονείς αγκαλιασμένοι υψώνουν τα χέρια προς το ουράνιο τόξο που σχηματίζεται στον καθαρό ουρανό, ενώ τα παιδιά απολαμβάνουν όλο χαρά το παιχνίδι τους.

Γενική ερμηνεία
Όταν εμφανιστεί το Δέκα Κούπα συμβολίζει την επίτευξη ενός στόχου που φέρνει μεγάλη χαρά κι ένα αίσθημα ολοκλήρωσης στη ζωή σας. Οι διαφορές επιτέλους επιλύονται και οι σχέσεις με τους άλλους είναι βαθιές και απολύτως ικανοποιητικές. Το Δέκα Κούπα αντιπροσωπεύει τους μακροχρόνιους δεσμούς αγάπης και μας υπενθυμίζει ότι το ιδανικό της ευτυχίας είναι πάντα εφικτό. Ένα ευοίωνο και πολύ θετικό χαρτί.

Σε αρνητική θέση
Αν το Δέκα Κούπα εμφανιστεί όρθιο σε θέση εμποδίου, τότε κατά πάσα πιθανότητα υποδηλώνει ότι πιέζεστε τόσο πολύ από την αναζήτηση της ευτυχίας, που αυτή παραμένει άπιαστο όνειρο. Προσπαθήστε να χαλαρώσετε και να κρίνετε τα πράγματα σύμφωνα με την προσωπική σας σκοπιά. Μην επηρεάζεστε από όσους λένε ότι πρέπει να αποκτήσετε σύντομα οικογένεια ή από όσους σάς συμβουλεύουν για το τι πρέπει να κάνετε για να ζήσετε ευτυχισμένοι. Αν έχετε ήδη οικογένεια, το Δέκα Κούπα όρθιο σε θέση εμποδίου σημαίνει ότι το υπερβολικό σας άγχος για να πάνε όλα καλά, είναι αυτό που σας εμποδίζει να απολαύσετε αυτό που έχετε σήμερα.

Αντεστραμμένο
Αν το Δέκα Κούπα εμφανιστεί ανάποδα, υποδηλώνει εντάσεις στο οικογενειακό περιβάλλον και πιθανές ρήξεις. Ενδέχεται κάποιο "μαύρο πρόβατο" της οικογένειας να επηρεάζει δυσμενώς τη ζωή των υπολοίπων μελών. Αν αυτή είναι η περίπτωση, πλησιάστε αυτό το άτομο και προσπαθήστε να το κατανοήσετε. Επίσης, το Δέκα Κούπα ανάποδα υποδηλώνει εντάσεις στις σχέσεις γενικότερα. Μπορεί τα πράγματα να μην είναι τόσο καλά όσα τα περιμένατε και απογοητεύεστε, ίσως και δικαιολογημένα. Εξετάστε όλες τις παραμέτρους  και εξαντλήστε όλες τις δυνατότητες πριν πάρετε οριστικές αποφάσεις.