Ακόλουθος Κούπα
alt

Ο Ακόλουθος Κούπα αντιπροσωπεύει ένα νεαρό άτομο (παιδί, έφηβο, νεαρό ενήλικα και των δύο φύλων) που χαρακτηρίζεται από μεγάλη ευαισθησία, ευγένεια, εσωστρέφεια, πραότητα και συχνά καλλιτεχνικά ταλέντα.
Είναι ένα άτομο σεμνό, συνεσταλμένο και ονειροπόλο. Στην απεικόνιση της κάρτας βλέπουμε έναν όμορφο νεαρό να παρατηρεί το ψάρι που αναδύεται μέσα από το κύπελλο που κρατά.

Γενική ερμηνεία
Σε ζητήματα που αφορούν ερωτικές σχέσεις, ο Ακόλουθος Κούπα ενδέχεται να συμβολίζει έναν νεαρό θαυμαστή που σας φλερτάρει με λεπτότητα και γούστο ή ακόμα και ένα νέο, ρομαντικό ειδύλλιο που φέρνει μια αίσθηση ελαφρότητας και χαράς στη ζωή σας.

Σε ζητήματα που αφορούν τα επαγγελματικά, ο Ακόλουθος Κούπα αντιπροσωπεύει ένα νεαρό άτομο με τα παραπάνω χαρακτηριστικά που μπορεί να σας βοηθήσει στις επιδιώξεις σας. Εναλλακτικά, και ειδικά αν εμφανιστεί σε συμβουλευτική θέση, ο Ακόλουθος Κούπα σάς συμβουλεύει να καλλιεργήσετε τις ιδιότητες που αντιπροσωπεύει (χαμηλοί τόνοι, ηρεμία, πραότητα, ευγένεια) για να επιτύχετε.

Σε αρνητική θέση
Αν ο Ακόλουθος Κούπα εμφανιστεί όρθιος σε θέση εμποδίου, συνήθως υποδηλώνει είτε ότι ένα άτομο με τα παραπάνω χαρακτηριστικά στέκεται εμπόδιο στο δρόμο σας, είτε ότι η υπέρ-ευαισθησία σας, σας απομακρύνει από τους στόχους σας. Μήπως δεν λαμβάνετε υπ' όψη σας τα συναισθήματα των άλλων και σκέφτεστε μόνο τις δικές σας ανάγκες; Ή μήπως τείνετε να βλέπετε τον κόσμο μέσα από "ροζ γυαλιά";

Αντεστραμμένο
Αν ο Ακόλουθος Κούπα εμφανιστεί ανάποδα, τότε συνήθως συμβολίζει ένα νεαρό άτομο που, αν και είναι ταλαντούχο και θα μπορούσε να καταφέρει πολλά πράγματα, έχει την τάση να διασκορπά την ενέργειά του και να σπαταλά τις δυνάμεις του. Επίσης έχει τάση την τάση να γίνεται νωθρό και φαίνεται πως τίποτα δεν μπορεί να κρατήσει το ενδιαφέρον του.

Σε ένα ερώτημα που αφορά τις προσωπικές σχέσεις, αν ο Ακόλουθος Κούπα εμφανιστεί ανάποδα, τότε συνήθως δηλώνει ότι οι δεσμοί είναι χαλαροί και μπορεί να κρύβουν παγίδες.

Καταστάσεις
Αν ο Ακόλουθος Κούπα αφορά καταστάσεις, τότε συνήθως συμβολίζει την άφιξη ευχάριστων ειδήσεων, ειδικά σε σχέση με  τα αισθηματικά, την οικογένεια και τα παιδιά, ή τα καλλιτεχνικά σχέδια. Αν όμως εμφανιστεί ανάποδα, ο Ακόλουθος Κούπα σάς συστήνει την προσοχή καθώς συνήθως υποδηλώνει την αποκάλυψη μιας απάτης σε βάρος σας, πράγμα που θα σας πληγώσει πολύ.