Ιππότης Κούπα
alt

Ο Ιππότης Κούπα αντιπροσωπεύει έναν άντρα, περίπου ως σαράντα ετών,  που χαρακτηρίζεται από ευαισθησία και ιδεαλισμό. Είναι ένας άνθρωπος  ήπιων τόνων, διαθέτει  μεγάλη φαντασία και είναι ευγενικός και ρομαντικός. 

Στην απεικόνιση της κάρτας εμφανίζεται ως κλασικός ιππότης που πλησιάζει αργά μα σταθερά για να προσφέρει την κούπα του, ενώ το φτερό που στολίζει την περικεφαλαία του συμβολίζει τη φαντασία, τον ιδεαλισμό και τα όνειρα.

Γενική ερμηνεία

Σε ζητήματα που αφορούν ερωτικές σχέσεις, ο Ιππότης Κούπα συνήθως συμβολίζει  ένα πρόσωπο που σας κάνει μία νέα, ερωτική πρόταση. Είναι ο επίδοξος εραστής που επιχειρεί να σας προσεγγίσει με τους λεπτούς του τρόπους. Τα συναισθήματά του είναι πλούσια και η έκφρασή του γεμάτη φαντασία. Αν πρόκειται για πρόσωπο με το οποίο συνδέεστε ήδη συναισθηματικά, ο Ιππότης Κούπα αντιπροσωπεύει μία νέα πρόταση ή μία παρότρυνση από την πλευρά του. Οι προθέσεις του είναι καλές, εξετάστε όμως κατά πόσο οι προτάσεις του είναι και ρεαλιστικές.

Σε ζητήματα που αφορούν τα επαγγελματικά, ο Ιππότης Κούπα αντιπροσωπεύει έναν ιδεαλιστή και ιδιαίτερα ταλαντούχο άνθρωπο. Είναι αυτός που συνήθως εκφράζει το όραμα ενός εγχειρήματος. Ακούστε όσα έχει να σας προτείνει και αξιολογήστε τις προτάσεις του με ρεαλισμό.

Εναλλακτικά, ο Ιππότης Κούπα σε συμβουλευτική θέση ενδέχεται να εκφράζει την ενέργεια που λείπει από τη ζωή σας αυτή τη στιγμή: ίσως παραείστε ρεαλιστές και πραγματιστές. Αφήστε περιθώριο στη φαντασία και στο ένστικτό σας να λειτουργήσουν υπέρ σας. Εμπιστευθείτε τις δυνάμεις σας και μην αγνοείτε αυτό που θέλει η καρδιά σας.

Σε αρνητική θέση
Αν ο Ιππότης Κούπα εμφανιστεί όρθιος σε θέση εμποδίου, τότε συνήθως υποδηλώνει είτε ότι ένα άτομο με τα παραπάνω χαρακτηριστικά δημιουργεί προβλήματα στις επιδιώξεις σας, είτε ότι  ζημιώνεστε από την παθητική σας στάση. Μήπως περιμένετε τον  «ιππότη με το άσπρο άλογο» να εμφανιστεί στη ζωή σας και να σας σώσει; Μήπως τείνετε να παίρνετε τα πράγματα πολύ προσωπικά και να αποσύρεστε θιγμένοι κάθε φορά που κάποιος διαφωνεί μαζί σας; Ή μήπως τελικά είστε ερωτευμένοι με τον έρωτα; Έχετε πολλά πράγματα να σκεφτείτε για τον εαυτό σας με σοβαρότητα και ειλικρίνεια αν εμφανιστεί ο Ιππότης Κούπα σε θέση εμποδίου.

Αντεστραμμένο
Αν ο Ιππότης Κούπα εμφανιστεί ανάποδα, τότε συνήθως αντιπροσωπεύει έναν άντρα, περίπου ως σαράντα ετών, ο οποίος είναι ανέντιμος και ύπουλος. Η ευγενική του συμπεριφορά μπορεί να κρύβει πολύ σκοτεινά κίνητρα και το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να πληροφορηθείτε για όσα σας προτείνει προτού αποφασίσετε. Ο Ιππότης Κούπα ανάποδα είναι συνήθως ένδειξη διπροσωπίας, εξαπάτησης και πονηριάς.  Φροντίστε να ανακαλύψετε τα τεχνάσματα που χρησιμοποιεί  και προφυλαχθείτε.

Καταστάσεις
Αν ο Ιππότης Κούπα συμβολίζει καταστάσεις, τότε συνήθως υποδηλώνει  την αρχή μίας νέας σχέσης ή μίας νέας δημιουργικής περιόδου. Όμως, όπως και ο Ακόλουθος Κούπα, αν εμφανιστεί ανάποδα, συνήθως υποδηλώνει την αποκάλυψη μιας απάτης σε βάρος σας, πράγμα που θα σας πληγώσει πολύ. Όταν αυτές οι δύο φιγούρες εμφανίζονται αντεστραμμένες, οι κούπες που κρατούν αναποδογυρίζουν, το περιεχόμενό τους χύνεται και αυτό που σας προσφέρουν τελικά είναι κάτι που είτε δεν έχει αντίκρισμα, είτε δεν είναι αυτό που περιμένατε.