Ντάμα Κούπα
alt

Η Ντάμα Κούπα αντιπροσωπεύει μία ευαίσθητη και στοργική γυναίκα. Είναι τρυφερή και ευσπλαχνική. Διαθέτει μεγάλη κατανόηση και αγάπη για τους άλλους, και η προτεραιότητά της είναι ό,τι αφορά στα συναισθήματα και τις ανθρώπινες σχέσεις.
Παρά την παθητική της στάση, η γυναίκα αυτή μπορεί να δείξει μεγάλη αποφασιστικότητα αν το απαιτήσουν οι περιστάσεις. Μεγάλο της προσόν είναι η ικανότητα ενσυναίσθησης που διαθέτει και η πίστη στο ένστικτό της. Στην απεικόνιση της κάρτας την βλέπουμε να εστιάζει το βλέμμα της στην κούπα που κρατά, σα να βλέπει εκεί μέσα ολόκληρη τη ζωή της.

Γενική ερμηνεία
Σε ζητήματα που αφορούν ερωτικές σχέσεις, η Ντάμα Κούπα ενδέχεται να συμβολίζει μία γυναίκα με τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Επίσης, είναι ένδειξη συναισθηματικής αρμονίας και ουσιαστικής επικοινωνίας με τον σύντροφό σας. Ένα ευμενές χαρτί, συμβολίζει την πληρότητα και την ικανοποίηση.

Σε ζητήματα που αφορούν τα επαγγελματικά, η Ντάμα Κούπα αντιπροσωπεύει μία γυναίκα με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, η οποία στηρίζεται στο ένστικτό της για να πάρει αποφάσεις και να κινηθεί. Δεν κάνει μεγαλεπήβολα σχέδια όμως είναι ένας άνθρωπος που προχωρά με αυτοσυνείδηση και έτσι καταφέρνει να φτάσει στην επιτυχία. Αν εμφανιστεί σε συμβουλευτική θέση, η Ντάμα Κούπα σάς συμβουλεύει να είστε περισσότερο ανεκτικοί με τους ανθρώπους γύρω σας και να μην ξεχνάτε ότι κάθε άνθρωπος για να λειτουργήσει σωστά και αποτελεσματικά, πρέπει να νιώθει καλά με αυτό που κάνει. Δείξτε κατανόηση και κυρίως, σεβασμό στους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζεστε.

Σε αρνητική θέση
Αν η Ντάμα Κούπα εμφανιστεί όρθια σε θέση εμποδίου, συνήθως υποδηλώνει είτε ότι μία γυναίκα με τα παραπάνω χαρακτηριστικά στέκεται εμπόδιο στο δρόμο σας, είτε ότι η υπερβολική σας ευαισθησία είναι αυτή που σας εμποδίζει να προχωρήσετε. Μην πέφτετε στην παγίδα της αυτολύπησης και κυρίως σταματήστε να παίρνετε τα πράγματα προσωπικά. Δεν είναι όλα βολές και αμφισβήτηση των συναισθημάτων και των προθέσεών σας! Επιπλέον, αναλογιστείτε κατά πόσο καταπιέζετε τις προσωπικές ή συναισθηματικές σας ανάγκες προκειμένου να κερδίσετε την αποδοχή των άλλων. Μήπως στην προσπάθειά σας να είστε η τέλεια σύντροφος/ σύζυγος/ φίλη / επαγγελματίας σαμποτάρετε τον εαυτό σας και τις ανάγκες σας; Αναρωτηθείτε: πώς μπορεί ο άλλος να ενδιαφερθεί ή να καλύψει τις ανάγκες σας όταν δεν τις εκδηλώνετε καν;

Αντεστραμμένο
Αν η Ντάμα Κούπα εμφανιστεί ανάποδα, τότε συνήθως συμβολίζει μία γυναίκα που ρέπει προς τον υπερβολικό συναισθηματισμό. Είναι εύθικτη, γκρινιάρα, οξύθυμη, γεμάτη ιδιοτροπίες και καπρίτσια. Της αρέσουν οι μελοδραματικές σκηνές και ζητάει μονίμως την επιβεβαίωση από τους γύρω της. Είναι ασταθής, αναξιόπιστη, ματαιόδοξη. Η Ντάμα Κούπα ανάποδα μπορεί επίσης να συμβολίζει μία γυναίκα που πάσχει από κατάθλιψη ή αντιμετωπίζει σοβαρά συναισθηματική ή/και ψυχολογικά προβλήματα.