Ρήγας Κούπα
alt
Ο Ρήγας Κούπα αντιπροσωπεύει έναν άντρα, συνήθως πάνω από σαράντα ετών, που είναι ιδιαίτερα ώριμος συναισθηματικά καθώς έχει καταφέρει να μετατρέψει τις εμπειρίες του σε γνώση και σοφία. Άνθρωπος σοβαρός και συνειδητοποιημένος, είναι ήρεμος, φιλικός και προσηνής.
Αγαπά την οικογένεια αλλά γνωρίζει να βάζει και όρια στα συναισθήματά του. Έχει πλούσια συναισθηματική φύση όμως ξέρει να επιβάλλεται στον εαυτό του και δεν παρασύρεται εύκολα σε λάθη. Στην απεικόνιση της κάρτας τον βλέπουμε να κραδαίνει την κούπα του καθισμένος σε έναν λιτό θρόνο που επιπλέει πάνω σε νερό. Αυτός ο συμβολισμός είναι ενδεικτικός της ωριμότητας και της σταθερότητάς του.

Γενική ερμηνεία
Σε ζητήματα που αφορούν ερωτικές σχέσεις, ο Ρήγας Κούπα συμβολίζει  έναν ώριμο, στοργικό άντρα με τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Σαν σύντροφος είναι πιστός και υποστηρικτικός, παρέχει ενθάρρυνση, τρυφερότητα και κατανόηση. Η σχέση βαθαίνει με το χρόνο και ωριμάζει σαν το παλιό, καλό κρασί.

Σε ζητήματα που αφορούν τα επαγγελματικά, ο Ρήγας Κούπα αντιπροσωπεύει έναν ώριμο και έμπειρο επαγγελματία που μπορεί να καθοδηγήσει σωστά. Η προσέγγισή του είναι ήρεμη και συνετή και οι συμβουλές του μπορούν να αποδειχθούν πολύτιμες, λόγω της πείρας και της διπλωματίας του. Εναλλακτικά, αν εμφανιστεί σε συμβουλευτική θέση, ο Ρήγας Κούπα σάς προτρέπει να δείξετε μεγαλύτερη πραότητα και διαλλακτικότητα. Σκεφτείτε ξανά τις εμπειρίες που έχετε αποκομίσει από τη ζωή. Τα μαθήματα που σας έχουν δώσει μπορούν να αποδειχθούν ιδιαίτερα ωφέλιμα τώρα.  

Σε αρνητική θέση
Αν ο Ρήγας Κούπα εμφανιστεί όρθιος σε θέση εμποδίου, συνήθως υποδηλώνει είτε ότι ένας άντρας με τα παραπάνω χαρακτηριστικά λειτουργεί ανταγωνιστικά απέναντί σας, είτε ότι αρνείστε να διδαχθείτε από το παρελθόν σας ή από τις εμπειρίες των άλλων, πράγμα που εμποδίζει την επίτευξη των στόχων σας. Επίσης, ο Ρήγας Κούπα όρθιος σε θέση εμποδίου, σας καλεί να αναρωτηθείτε σε ποιο βαθμό η αυτοσυγκράτηση που επιδεικνύετε εξυπηρετεί τελικά το σκοπό σας. Κάποιες φορές ίσως είναι καλύτερα να εκφράζετε τα αληθινά σας συναισθήματα αντί να προσπαθείτε να τα ελέγχετε ή να τα αποκρύπτετε από τους άλλους.

Αντεστραμμένο
Αν ο Ρήγας Κούπα εμφανιστεί ανάποδα συμβολίζει έναν άντρα που είναι ανέντιμος, ανήθικος και σκοτεινός. Παραμένει σε θέση εξουσίας και ισχύος, πράγμα που τον καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνο για τις υποθέσεις σας. Ο Ρήγας Κούπα ανάποδα μπορεί να συμβολίζει κάποιον που σας εκβιάζει συναισθηματικά ή πρακτικά, ή που σας απειλεί με σκάνδαλο και διαπόμπευση. Επίσης, αντιπροσωπεύει κάποιον που δεν θα διστάσει να σας εκμεταλλευτεί, να σας εξαπατήσει ή να σας προδώσει. Ανοίξτε τα μάτια σας σχετικά με το τι συμβαίνει γύρω σας και αξιολογήστε την κατάσταση με καθαρό μυαλό έτσι ώστε να λάβετε τα μέτρα σας.