Άσος Κούπα
 
alt

Οι Κούπες αντιπροσωπεύουν τα συναισθήματα. Μιλούν για την αγάπη και τον έρωτα ή την έλλειψή τους και γενικότερα αφορούν τον τρόπο που σχετιζόμαστε. Επιπλέον, οι Άσοι σημαίνουν πάντα την αρχή, το καινούριο που γεννιέται.

Γενική ερμηνεία
Σε ζητήματα που αφορούν τις αισθηματικές σχέσεις, η εμφάνιση του Άσου Κούπα υποδηλώνει την αρχή μιας νέας αισθηματικής περιπέτειας, έναν νέο έρωτα, μία σημαντική ερωτική γνωριμία. Το χέρι που εμφανίζεται μέσα από τα σύννεφα κρατά ένα κύπελλο που ξεχειλίζει από τα καλύτερα συναισθήματα: αγάπη, έρωτας, ενσυναίσθηση, αίσθημα ασφάλειας, καλή επικοινωνία και ερωτική διάθεση. Τώρα μπορείτε να εκφράσετε τα καλύτερα συναισθήματά σας.

Σε ένα ερώτημα που δεν αφορά ερωτικά ζητήματα, η εμφάνιση του Άσου Κούπα υποδηλώνει τη σύμπνοια, την αρμονία και τη διάθεση να σας ακούσουν και να σας καταλάβουν. Επίσης, σε περίπτωση που έχετε να πάρετε κάποια απόφαση, η εμφάνιση του Άσου Κούπα υποδηλώνει ότι πρέπει να αποφασίσετε με το χέρι στην καρδιά, ακόμα και σε ζητήματα επαγγελματικής φύσεως.

Σε αρνητική θέση
Αν ο Άσος Κούπα εμφανιστεί όρθιος σε αρνητική θέση (και ανάλογα με το άνοιγμα) ίσως υποδηλώνει ότι λείπει η αγάπη και η κατανόηση από το συγκεκριμένο τομέα της ζωής σας ή ότι κάτι ή κάποιος σας εμποδίζει να εκφραστείτε συναισθηματικά. Αναγνωρίστε τι είναι αυτό που σας μπλοκάρει και προσπαθήστε να απελευθερωθείτε. Να θυμάστε ότι σημασία πάνω απ’ όλα έχει να είστε ο εαυτός σας. Επίσης, ο Άσος Κούπα σε θέση εμποδίου μπορεί να είναι μία ένδειξη ότι νιώθετε τύψεις για τα συναισθήματά σας ή ότι τα θεωρείτε «απαγορευμένα». Μην επιτρέπετε στον εαυτό σας να εγκλωβίζεται σε αδιέξοδες καταστάσεις.

Αντεστραμμένο
Αν ο Άσος Κούπα εμφανιστεί ανάποδα, σημαίνει συνήθως μοναξιά και απογοήτευση. Τα συναισθήματά σας δεν βρίσκουν ανταπόκριση ή ίσως ένα νέο πρόσωπο να μην είναι τελικά αυτό που είχατε φανταστεί. Ενδέχεται επίσης να έχετε χάσει το ενδιαφέρον σας για τις σχέσεις και να αισθάνεστε κενό. Η επικοινωνία με τους άλλους (συντρόφους ή οικογένεια) δεν είναι καλή και το κύπελλο απ’ το οποίο προσδοκούσατε να πιείτε (ή να προσφέρετε στους άλλους) είναι άδειο.  Ο Άσος Κούπα ανάποδα μπορεί επίσης να είναι ένδειξη απιστίας ή αστάθειας. Όπου και να εμφανιστεί αυτό το χαρτί αντεστραμμένο, προσπαθήστε να χειριστείτε δημιουργικά την απογοήτευσή σας. Καταπολεμήστε το αίσθημα της μοναξιάς επιδιώκοντας να βρεθείτε πιο κοντά στους άλλους. Βρείτε νέα δημιουργικά ενδιαφέροντα, εκφράστε τα συναισθήματά σας αλλά μην αφήνετε την πικρία ή την απάθεια να σας «ρίξουν» συναισθηματικά.