Εφτά Μπαστούνι
alt
Στην απεικόνιση του Εφτά Μπαστούνι, ένας άνθρωπος κρατάει το μπαστούνι του σαν όπλο για να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι σε έξι άλλα άτομα που τον απειλούν με τα δικά τους μπαστούνια.

Γενική ερμηνεία
Όταν εμφανιστεί το Εφτά Μπαστούνι, τότε προφανώς βρίσκεστε σε μία κατάσταση στην οποία νιώθετε ότι βάλλεστε και καλείστε να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας, τα πιστεύω και τις επιλογές σας. Κατά πάσα πιθανότητα, θα τα καταφέρετε, αν δείξετε το θάρρος που απαιτεί η περίσταση. Μην υποχωρείτε για να γίνετε αρεστοί και μην εγκαταλείπετε τις αρχές και τις αξίες σας επειδή οι άλλοι είναι περισσότεροι ή πιο ισχυροί. Το σημαντικό είναι να νιώθετε εσείς εντάξει με τον εαυτό σας. Αντιμετωπίστε τις επιθέσεις ή τη ζήλια των άλλων και μην τους αφήνετε να σας καταβάλλουν.

Σε αρνητική θέση
Αν το Εφτά Μπαστούνι εμφανιστεί όρθιο σε θέση εμποδίου, τότε κατά πάσα πιθανότητα σημαίνει ότι υπεραμύνεστε και βλέπετε παντού εχθρούς. Αξιολογήστε τις καταστάσεις ψύχραιμα. Μην διστάζετε να υποστηρίξετε αυτό που θεωρείτε εσείς σωστό ή δίκαιο αλλά μην κατασκευάζετε εχθρούς μέσα στο κεφάλι σας. Μην είστε εύθικτοι και επιθετικοί χωρίς λόγο.

Αντεστραμμένο
Αν το Εφτά Μπαστούνι εμφανιστεί ανάποδα, τότε σημαίνει ότι δεν είστε σε θέση να υπερασπιστείτε όσα πράτετε ή πιστεύετε. Είτε οι αντίπαλοί σας είναι πιο ισχυροί, είτε οι επιλογές σας δεν ήταν και τόσο ορθές, είτε δεν αντέχετε την εξωτερική πίεση και καταρρέετε. Όποια και να είναι η κατάσταση,  αλλάξτε τακτική και αναζητήστε άλλον τρόπο να διεκδικήσετε τα συμφέροντά σας, αν εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι έχετε το δίκιο με το μέρος σας.