Οκτώ Μπαστούνι
alt
Το Οκτώ Μπαστούνι είναι η μία από τις δύο κάρτες σε ολόκληρη την Ταρό που δεν περιέχουν απεικονίζουν ανθρώπινη μορφή (η άλλη είναι ο Τροχός της μεγάλης Aρκάνα). Στην απεικόνισή του βλέπουμε οκτώ μπαστούνια να σκίζουν τον ουρανό.


Γενική ερμηνεία
Το Οκτώ Μπαστούνι είναι ένα φύλλο που αντιπροσωπεύει κυρίως την ταχύτητα. Πολλά πράγματα θ' αρχίσουν να συμβαίνουν και μάλιστα γρήγορα: νέα επιχειρηματικά σχέδια ξεκινούν με ορμή και όσα παλιά είχαν κολλήσει, φαίνονται να παίρνουν επιτέλους μπροστά. Οι ιδέες έρχονται η μία μετά την άλλη, οι συναντήσεις, επαφές, μετακινήσεις, ταξίδια βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Όταν εμφανιστεί αυτό το φύλλο, αισθάνεστε αυτοπεποίθηση καθώς πολλά πράγματα αρχίζουν να συμβαίνουν. Το Οκτώ Μπαστούνι ευνοεί όχι μόνο τις επαγγελματικές εξελίξεις αλλά και την πρόοδο στα ερωτικά ζητήματα. Αν κάποια σχέση είχε "σκαλώσει", τώρα φαίνεται να μπαίνει και πάλι σε δυναμική τροχιά. Τέλος, το Οκτώ Μπαστούνι συχνά υποδηλώνει την άφιξη μιας σημαντικής είδησης.

Σε αρνητική θέση
Αν το Οκτώ Μπαστούνι εμφανιστεί όρθιο σε θέση εμποδίου, τότε υποδηλώνει ότι η βιασύνη σας μπορεί να καταστρέψει τα πράγματα. Ηρεμήστε και μην είστε ανυπόμονοι. Μην σπεύδετε να πάρετε αποφάσεις και να ριχτείτε στις επιδιώξεις σας. Επίσης το Οκτώ Μπαστούνι σ' αυτή τη θέση δείχνει ότι τα πράγματα που συμβαίνουν γύρω σας είναι όχι μόνο πολλά αλλά είναι και στον αέρα. Περιμένετε να κάτσει λίγο ο αχός των εξελίξεων και να σταθεροποιηθούν οι καταστάσεις πριν ενεργήσετε.

Αντεστραμμένο
Αν το Οκτώ Μπαστούνι εμφανιστεί ανάποδα, τότε προμηνύει καθυστερήσεις στις υποθέσεις σας. Κάποια σχέδιά σας, συναντήσεις ή ταξίδια μπορεί να αναβληθούν και καλό θα είναι να είστε προετοιμασμένοι. Μην αγχώνεστε με τις καθυστερήσεις και μην επιχειρείτε να εκβιάσετε το χρόνο. Δείξτε υπομονή και προσοχή αλλά μην αποθαρρύνεστε.