Ντάμα Μπαστούνι
alt
Η Ντάμα Μπαστούνι αντιπροσωπεύει μία γυναίκα δυναμική, γενναιόδωρη και κοινωνική. Είναι έντιμη, καλόκαρδη και φιλική. Αγαπά την οικογένεια αλλά καταφέρνει να διατηρεί την ανεξαρτησίας της καθώς είναι ιδιαίτερα δημιουργική  και ξέρει να αφοσιώνεται στους στόχους της. 
Στην απεικόνιση του φύλλου βλέπουμε τη βασίλισσα να κάθεται στο θρόνο της και να ορίζει με σιγουριά  τα όρια της επικράτειάς της.

Γενική ερμηνεία

Σε ζητήματα που αφορούν ερωτικές σχέσεις, η Ντάμα Μπαστούνι συνήθως συμβολίζει την ερωτική πίστη αλλά και τη γοητεία και τη γονιμότητα. Πρόκειται για ένα ευμενές φύλλο που σας προτρέπει να εκφράζεστε με σιγουριά και αυτοπεποίθηση καθώς υποδηλώνει ότι η γοητεία που ασκείτε στους άλλους είναι μεγαλύτερη από αυτή που νομίζετε.

Σε ζητήματα που αφορούν τα επαγγελματικά, η Ντάμα Μπαστούνι αντιπροσωπεύει μία γυναίκα με τα παραπάνω χαρακτηριστικά που την ενδιαφέρει η επιτυχία στις επιχειρήσεις και που είναι πρόθυμη να αφοσιωθεί στους στόχους της και να δουλέψει με όλες τις δυνάμεις της. Αν εμφανιστεί σε συμβουλευτική θέση, η Ντάμα Μπαστούνι σάς συμβουλεύει να καλλιεργήσετε τις ιδιότητες που αντιπροσωπεύει (φιλικό πνεύμα, εντιμότητα, αυτοπεποίθηση) για να επιτύχετε στους στόχους σας.

Σε αρνητική θέση
Αν η Ντάμα Μπαστούνι εμφανιστεί όρθια σε θέση εμποδίου, συνήθως υποδηλώνει είτε ότι μία γυναίκα με τα παραπάνω χαρακτηριστικά δημιουργεί πορβλήματα στην πορεία σας εμποδίζοντάς σας να εκφραστείτε και να διαπρέψετε, είτε ότι η ανασφάλειά σας δυσχεραίνει την πορεία σας προς την επιτυχία. Μην φοβάστε να εκφράσετε τη γνώμη σας από άγχος μήπως σας απορρίψουν. Δείξτε ζωντάνια, καλοπροαίρετη διάθεση και δημιουργικότητα.

Αντεστραμμένο
Αν η Ντάμα Μπαστούνι εμφανιστεί ανάποδα, τότε συνήθως αντιπροσωπεύει μία γυναίκα ανέντιμη, σκληρή και καταπιεστική. Δεν υποχωρεί σε τίποτα και δεν την ενδιαφέρουν τα ζητούμενα των άλλων. Μπορεί να γίνει αυταρχική και ζηλιάρα. Φροντίστε να την αντιμετωπίσετε το συντομότερο, πριν καταφέρει να κάνει ζημιά στις σχέσεις σας. Αν πάλι νιώθετε ότι αυτή η ανάποδη Ντάμα είστε εσείς, σκεφτείτε τι είναι αυτό που σας προκαλεί συναισθήματα ζηλοτυπίας. Αν υπάρχει κάποια ερωτική αντίζηλος στον ορίζοντα, αναζητήστε τον τρόπο να την αντιμετωπίσετε. Αν όμως η ανασφάλεια που σας κατατρώει είναι αυτή που σας κάνει να ζηλεύετε και να αισθάνεστε ανεπαρκείς, ξανασκεφτείτε το. Είστε ένας άνθρωπος με τόσες αρετές όσες και ελαττώματα. Πιστέψτε στον εαυτό σας  και αποδεχτείτε τη φύση σας για να ξαναβρείτε την ισορροπία.

Τέλος, η Ντάμα Μπαστούνι ανάποδα μπορεί να είναι ένδειξη συζυγικής απιστίας. Βεβαιωθείτε για το τι συμβαίνει πριν κατηγορήσετε κάποιον αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος να τον πληγώσετε ανεπανόρθωτα.