Ρήγας Μπαστούνι
alt
Ο Ρήγας Μπαστούνι αντιπροσωπεύει έναν άντρα συνήθως πάνω από σαράντα χρονών, που χαρακτηρίζεται από ηθική ακεραιότητα, σφρίγος, αποφασιστικότητα. Είναι ο ηγέτης που εμπνέει, αυτός που παίρνει τις αποφάσεις.
Είναι δραστήριος, πολύ ισχυρός, φλογερός και έχει μεγάλη πίστη στις ικανότητές του. Στην απεικόνιση της κάρτας βλέπουμε τον βασιλιά να κάθεται στον μεγαλόπρεπο θρόνο του, που είναι διακοσμημένος με λέοντες, και να κρατά το σκήπτρο του με αποφασιστικότητα και μεγάλη σιγουριά.

Γενική ερμηνεία
Σε ζητήματα που αφορούν ερωτικές σχέσεις, ο Ρήγας Μπαστούνι συμβολίζει έναν άντρα με τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Είναι πιστός, ειλικρινής, γεμάτος πάθος. Ιδιαίτερα αποφασιστικός, είναι συνήθως αυτός που κρατά τα ηνία στις σχέσεις του. Σε γενικές γραμμές είναι ευοίωνο χαρτί για τις σχέσεις καθώς συμβολίζει την τιμιότητα, την ηθική και το πάθος.

Σε ζητήματα που αφορούν τα επαγγελματικά, ο Ρήγας Μπαστούνι αντιπροσωπεύει έναν πολύ ισχυρό άντρα, ίσως σε θέση εξουσίας, που του αρέσει να κινεί εκείνος τα νήματα των εξελίξεων. Είναι φιλικός, ευσυνείδητος και σταθερός. Μπορεί να καθοδηγήσει σωστά μία ομάδα ή να σας συμβουλεύσει σωστά, αν απευθυνθείτε σε αυτόν. Εναλλακτικά, αν εμφανιστεί σε συμβουλευτική θέση, ο Ρήγας Μπαστούνι σάς προτρέπει  να καλλιεργήσετε τις ιδιότητες που αντιπροσωπεύει, δηλαδή το δυναμισμό και την τόλμη, προκειμένου να επιτύχετε.

Σε αρνητική θέση
Αν ο Ρήγας Μπαστούνι εμφανιστεί όρθιος σε θέση εμποδίου, συνήθως υποδηλώνει είτε ότι ένας άντρας με τα παραπάνω χαρακτηριστικά στέκεται εμπόδιο στο δρόμο σας καθώς επιμένει να βρίσκεται πάντα ο ίδιος στο προσκήνιο, είτε ότι η η στάση σας είναι αλαζονική και κάπως επιπόλαιη. Σκεφτείτε τον τρόπο που αντιμετωπίζετε τους άλλους και επιδείξτε διάθεση αποδοχής και ισοτιμίας. Επίσης, τακτοποιήστε το συντομότερο δυνατόν οποιεσδήποτε εκκρεμότητες ή προβλήματα έχετε με την εξουσία ή τους φορείς της.

Αντεστραμμένο
Αν ο Ρήγας Μπαστούνι εμφανιστεί ανάποδα, τότε συνήθως συμβολίζει έναν άντρα  που χαρακτηρίζεται από άκρατο εγωισμό, αναισθησία και αυστηρότητα. Δεν ανέχεται αντίλογο και έχει την τάση να γίνεται εξουσιαστικός με τους γύρω του καθώς προσπαθεί όχι μόνο να επιβάλλει τις απόψεις του, αλλά και να καταπνίξει οποιαδήποτε άλλη φωνή. Υπερασπιστείτε τα πιστεύω σας και μην διστάσετε να αντιμετωπίσετε μία σύγκρουση, χαρακτηριστικό που συνήθως εκφράζεται με αυτό το χαρτί.