Δύο Μπαστούνι
alt
Στην απεικόνιση του Δύο Μπαστούνι βλέπουμε έναν άντρα να αγναντεύει από ψηλά στηριζόμενος στο ένα από τα δύο μπαστούνια. Στο χέρι του κρατά μια υδρόγειο. Το χαρτί αυτό συμβολίζει τις συνεργασίες αλλά και την ανασφάλεια.


Γενική ερμηνεία
Τα Μπαστούνια αντιπροσωπεύουν την ενέργεια και τη δημιουργικότητα. Η εμφάνιση του Δύο Μπαστούνι τονίζει ότι αυτήν την εποχή ευνοούνται ιδιαίτερα οι συνεργασίες και οι συνεταιρισμοί προκειμένου να πετύχετε τους στόχους σας. Διαλέξτε τους κατάλληλους συνεργάτες και δείξτε εμπιστοσύνη. Σε γενικές γραμμές είναι ένα θετικό χαρτί που υποδηλώνει ότι αν ενώσετε τις δυνάμεις σας με ανθρώπους που μοιράζονται τα ιδανικά σας, μπορείτε να φτάσετε στην επιτυχία.

Εναλλακτικά το Δύο Μπαστούνι υποδηλώνει το άγχος και την ανασφάλεια που μπορεί να αισθάνεστε για τις ικανότητές σας. Ίσως έχετε να επιλέξετε μεταξύ δραστηριοτήτων που απαιτούν πολλή ενέργεια και νιώθετε μπερδεμένοι. Αν κοιτάξετε την απεικόνιση της κάρτας, θα δείτε ότι ο άντρας στηρίζεται μόνο στο ένα μπαστούνι. Ως εκ τούτου, το μήνυμα αυτού του φύλλου είναι ότι πρέπει να επικεντρωθείτε σε έναν μόνο στόχο. Οι πιθανότητες μπορεί να είναι το ίδιο καλές για όλες τις επιλογές που έχετε μπροστά σας όμως οι δυνάμεις και το πάθος σας μπορεί να διασπαστούν αν διοχετευτούν προς πολλές κατευθύνσεις. Επιλέξτε με τη διαίσθησή σας και μείνετε επικεντρωμένοι στην προσπάθειά σας. Το Δύο Μπαστούνι δείχνει ότι με την ενεργητικότητα και την επιμονή σας μπορείτε να κατακτήσετε τον κόσμο, όπως συμβολίζεται από την υδρόγειο που κρατά ο άντρας στα χέρια του. Δουλέψτε και ξεχάστε τις ανασφάλειες.

Σε αρνητική θέση
Όταν το Δύο Μπαστούνι εμφανιστεί όρθιο σε αρνητική θέση υποδηλώνει ότι δεν μπορείτε να αποφασίσετε ποιες είναι οι προτεραιότητές σας με αποτέλεσμα να νιώθετε ανασφάλεια για τον εαυτό σας αλλά και για το μέλλον. Ξεκαθαρίστε τι θέλετε να κάνετε πρώτο, το συντομότερο. Έχετε και την ενέργεια και την ικανότητα να τα φέρετε εις πέρας. Επίσης, το Δύο Μπαστούνι όρθιο σε αρνητική θέση μπορεί να σημαίνει ότι οι συνεργασίες είναι δύσκολες. Θα είναι αποδοτικές αλλά θα χρειαστεί να ρίξετε περισσότερο νερό στο κρασί σας.

Αντεστραμμένο
Όταν το Δύο Μπαστούνι εμφανίζεται ανάποδα μπορεί να σημαίνει ότι δυσκολεύεστε να διακρίνετε καθαρά τις διαφορές ανάμεσα στις επιλογές που έχετε μπροστά σας. Επίσης, οι συνεργασίες δεν ευνοούνται. Είτε δεν είναι αυτό που είχατε αρχικά σκεφτεί, είτε απλώς δεν λειτουργούν. Στην προκειμένη φάση είναι προτιμότερο να στηριχτείτε στις δικές σας δυνάμεις. Επίσης το Δύο Μπαστούνι ανάποδα υποδηλώνει ότι εξαιτίας δυσκολιών και συγκρούσεων, ίσως έχετε φτάσει να αμφισβητείτε όχι μόνο την αξία σας αλλά και τη χρησιμότητα του όλου εγχειρήματος. Προσπαθήστε να είστε αντικειμενικοί. Επανασχεδιάστε αν χρειάζεται αλλά μην τα χρεώνετε όλα στον εαυτό σας.