Δύο Πεντάκτινο
 
alt
Τα Πεντάκτινα αφορούν κυρίως στην υλική πλευρά της ζωής και τα Δυάρια μιλούν για συνεργασίες και συνδυασμούς. Από αυτήν την άποψη, είναι εύκολο να ερμηνεύσουμε τον ισορροπιστή-ζογκλέρ του Δύο Πεντάκτινο. Στην απεικόνιση του χαρτιού εμφανίζεται ένας νεαρός άντρας που ισορροπεί δύο νομίσματα, σε ένα αέναο παιχνίδι κίνησης και εναλλαγών.


Γενική ερμηνεία
Το Δύο Πεντάκτινο είναι πρωτίστως ένα φύλλο που μιλά για τις εναλλαγές. Το κάθε νόμισμα βρίσκεται μία πάνω, μία κάτω, όπως και τα κύματα της θάλασσας στο φόντο της απεικόνισης. Έτσι το Δύο Πεντάκτινο μάς προειδοποιεί για την συνεχή προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε για να διατηρούμε κάποια ισορροπία όσο αφορά την πρακτική πλευρά της ζωής: ισολογισμό εσόδων-εξόδων, σωστή διαχείριση του χρόνου μεταξύ δουλειάς και οικογένειας κλπ. Ο άντρας στην εικόνα φαίνεται να τα καταφέρνει καλά, αλλά όλοι μπορούμε να φανταστούμε τι επιδεξιότητα απαιτεί κάτι τέτοιο.

Όταν εμφανιστεί το Δύο Πεντάκτινο μάς συμβουλεύει να έχουμε πάντα κατά νου ότι η οικονομική και υλική μας εξασφάλιση απαιτεί την καθημερινή μας προσοχή. Όταν το φύλλο πέσει όρθιο δίνει καλές προοπτικές για έσοδα αλλά δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι σύμμαχός μας είναι η ασφαλής διαχείριση. Τα χρήματα ή οι επαγγελματικές ευκαιρίες μπορούν ανά πάσα στιγμή να εξαφανιστούν, όπως ακριβώς εμφανίστηκαν. Το σημαντικό είναι να παραμένετε ευέλικτοι και προσαρμόσιμοι στις νέες καταστάσεις που ανακύπτουν.

Αν το ερώτημα αφορά τις συναισθηματικές σχέσεις τότε το Δύο Πεντάκτινο υποδηλώνει ότι κάποιος (εσείς ή ο/η σύντροφός σας) παίζει με πολύ λεπτές ισορροπίες. Σκεφτείτε μήπως είναι καιρός να βαδίσετε σε πιο στέρεο έδαφος.

Σε αρνητική θέση
Όταν το Δύο Πεντάκτινο εμφανιστεί όρθιο σε αρνητική θέση υποδηλώνει ότι προσπαθείτε να κάνετε πολλά πράγματα μαζί. Ίσως χρειάζεται να ξαναδείτε τις προτεραιότητές σας αλλά και να ...κόψετε λίγο ταχύτητα. Χαλαρώστε και μην τρελαίνεστε με όσα πρέπει να κάνετε. Προσπαθήστε να απολαύσετε και λίγο την καθημερινότητα. Το άγχος σάς δημιουργεί μεγαλύτερα εμπόδια απ' ό,τι δείχνετε στους άλλους.

Αντεστραμμένο
Αν το Δύο Πεντάκτινο εμφανιστεί ανάποδα υποδηλώνει ότι είτε έχετε χάσει την ικανότητά σας να εξισορροπείτε τις καταστάσεις, είτε δεν σας ενδιαφέρει πια. Τα νομίσματα είτε σας πέφτουν από τα χέρια, είτε τα αφήνετε να πέσουν. Όποια και να είναι η κατάσταση, το Δύο Πεντάκτινο ανάποδα δείχνει έλλειψη προσανατολισμού αλλά και έλλειψη εμπιστοσύνης ότι μπορείτε να τα καταφέρετε με τις λεπτές ισορροπίες. Αναλάβετε και πάλι δράση και δείξτε ευελιξία διαφορετικά θα κυριαρχήσει η αίσθηση ότι έχετε χάσει τον έλεγχο της ζωής σας. Επίσης, αν το Δύο Πεντάκτινο πέσει ανάποδα, ειδικά στη θέση της τελικής έκβασης, ενδέχεται να υποδηλώνει οικονομικές απώλειες, οπότε προνοήστε κατάλληλα. Τέλος, μπορεί να συμβολίζει τη διαίρεση της περιουσίας και των αποκτημάτων, σε περίπτωση διαζυγίου.