Τέσσερα Πεντάκτινο
alt
Αν και σχετικά απλή, η απεικόνιση στο Τέσσερα Πεντάκτινο είναι ιδιαίτερα γλαφυρή. Ένας άντρας κρατά σφιχτά ένα νόμισμα, πατάει πάνω σε δύο άλλα κι έχει ένα ακόμα κορώνα στο κεφάλι του. Αν μη τι άλλο, πρόκειται για κάποιον που λέει ξεκάθαρα: "Ό,τι έχω είναι δικό μου και όχι δικό σου".


Γενική ερμηνεία
Αν εμφανιστεί το Τέσσερα Πεντάκτινο σε ένα άνοιγμα, σκεφτείτε πολύ καλά τη σχέση σας με τα υλικά αγαθά. Ακόμα κι αν έχετε κοπιάσει πολύ για να αποκτήσετε όσα έχετε, αυτός δεν είναι λόγος για να μην τα μοιράζεστε. Αυτό το χαρτί αντιπροσωπεύει το φόβο της απώλειας, κυρίως των υλικών αγαθών. Είναι βεβαίως θεμιτό να προσπαθείτε να διατηρήσετε όσα έχετε αποκτήσει, όμως μην πέφτετε στην παγίδα της φιλαργυρίας. Μοιραστείτε τα υπάρχοντά σας με τους άλλους ή κάντε επενδύσεις.

Αν το ερώτημα αφορά συναισθηματικές σχέσεις, το Τέσσερα Πεντάκτινο θέτει μερικά καίρια ερωτήματα: μήπως προσπαθείτε να κρατήσετε μία σχέση με νύχια και με δόντια μόνο και μόνο επειδή νιώθετε ότι έχετε "επενδύσει" πολλά σε αυτήν; Ή μήπως προσπαθείτε να έχετε τον έλεγχο και το πάνω χέρι; Σκεφτείτε καλά τις επιλογές σας από την αρχή και αξιολογείστε κατά πόσο σας ταιριάζουν σήμερα.

Τα Τεσσάρια υποδηλώνουν τη σταθερότητα και τις δομές. Αν το ζήτημα αφορά επαγγελματικά ή οικονομικά σχέδια, τότε το Τέσσερα Πεντάκτινο συνήθως συμβουλεύει να φροντίσετε πρώτα για τη διατήρηση των κεκτημένων σας πριν προχωρήσετε σε νέα εγχειρήματα. Φανείτε επιφυλακτικοί και πρακτικοί.

Σε αρνητική θέση
Αν το Τέσσερα Πεντάκτινο εμφανιστεί όρθιο σε αρνητική θέση, ενδέχεται να υποδηλώνει ότι η στάση που κρατάτε είναι υπονομευτική για τα σχέδιά σας. Μήπως εμμένετε στην άποψή σας και πιστεύετε ότι μόνο εσείς έχετε δίκιο; Μήπως αρνείστε να υποχωρήσετε σε μία διαμάχη μόνο για λόγους εντυπώσεων; Μην είστε στενόμυαλοι και μην υποτιμάτε τους άλλους. Κυρίως όμως, μην επιχειρείτε να ελέγχετε τους πάντες και τα πάντα.

Εναλλακτικά, το Τέσσερα Πεντάκτινο όρθιο σε αρνητική θέση ίσως υποδηλώνει ότι το άγχος σας να αποκτήσετε ή να διατηρήσετε την ασφάλεια (όπως κι αν την εννοείτε) σας απομακρύνει τόσο από τους άλλους όσο και από το στόχο σας.

Αντεστραμμένο
Αν το Τέσσερα Πεντάκτινο εμφανιστεί ανάποδα, σας προειδοποιεί για κάποιον άνθρωπο στο περιβάλλον σας που προσπαθεί να σας επιβάλλει την άποψή του εκμεταλλευόμενος τη δική σας οικονομική (ή άλλη) ανασφάλεια. Αποφύγετε την κατά μέτωπο επίθεση καθώς είναι δύσκολο να βγάλετε άκρη με κάποιον τόσο εγωιστή. Δείξτε όμως το σθένος που απαιτείται και θέστε τα όριά σας το συντομότερο δυνατόν.

Εναλλακτικά, το Τέσσερα Πεντάκτινο ανάποδα δηλώνει ότι σας κατατρώει η ανασφάλεια με αποτέλεσμα να μην τολμάτε να κάνετε τις αλλαγές που θα φέρουν την πρόοδο στη ζωή σας. Φροντίστε να είστε ρεαλιστές. Τα ιδανικά των Πεντάκτινων όπως το πρακτικό πνεύμα και η μεθοδική επιδίωξη των στόχων, είναι οι σύμμαχοί σας.