Έξι Πεντάκτινο
 
alt
Το Έξι Πεντάκτινο μπορεί να μοιάζει σχετικά απλό ως προς το μήνυμά του, είναι όμως ένα εξαιρετικά διφορούμενο χαρτί. Στην απεικόνισή του βλέπουμε έναν άντρα να ζυγίζει τα νομίσματά του και να δίνει μερικά σε έναν από τους δύο ζητιάνους που βρίσκονται στα πόδια του.


Γενική ερμηνεία
Αν έχουμε κατά νου ότι τα Πεντάκτινα συνδέονται με την υλική πλευρά της ζωής και τα Εξάρια με την ισορροπία, τότε η πρώτη ερμηνεία του Έξι Πεντάκτινο είναι σαφής: μοιραστείτε όσα έχετε με ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, θα είναι ωφέλιμο και για εσάς. Αν κοιτάξετε προσεκτικά την εικόνα, θα δείτε ότι ο άνθρωπος προσφέρει τα νομίσματά του για να κρατήσει τη ζυγαριά του σε ισορροπία. Αν βάλει τα νομίσματα στο ζύγι, η ισορροπία θα χαθεί και τα νομίσματα θα πέσουν όλα στο έδαφος. Δείξτε γενναιοδωρία. Σκεφτείτε καλά την έννοια του "δούναι και λαβείν". Σε ένα δεύτερο επίπεδο, η εμφάνιση του Έξι Πεντάκτινο ενδέχεται να δηλώνει ότι σύντομα θα δεχθείτε υλική ή ηθική υποστήριξη από ένα σημαντικό πρόσωπο, που θα σας βγάλει από μια πολύ δύσκολη θέση.

Το Έξι Πεντάκτινο, μιλά επιπλέον, για την ισορροπία. Θα δείτε στην εικόνα ότι μόνο ο ένας επαίτης επωφελείται από την φιλανθρωπία του ισχυρού. Ο άλλος παραμένει με άδεια χέρια. Αυτό μπορεί να παρουσιάζει μια πραγματική κατάσταση στη ζωή, κατά την οποία δεν μπορεί να είναι όλοι ωφελημένοι, μπορεί όμως να απεικονίζει και κάποιο ψυχικό ισοζύγιο: μήπως αφιερώνετε όλη σας την ενέργεια σε ένα μόνο τομέα της ζωής σας; Ή μήπως στηρίζεστε στη βοήθεια των άλλων για να πετύχετε όσα θέλετε;

Σε αρνητική θέση
Ειδικά αν το Έξι Πεντάκτινο εμφανιστεί όρθιο σε θέση εμποδίου, σας καλεί να σκεφτείτε τι σημαίνει για εσάς η φράση "δούναι και λαβείν". Μήπως επιδιώκετε την επιδοκιμασία μέσω της προσφοράς; Ή μήπως αντίθετα εξαγοράζει κάποιος την αγάπη σας; Η σχέση μεταξύ ζημίας και κέρδους στηρίζεται πάντα σε λεπτές ισορροπίες και το Έξι Πεντάκτινο υπογραμμίζει την ανάγκη να έχετε συνείδηση των κινήτρων σας.

Αντεστραμμένο
Αν το Έξι Πεντάκτινο εμφανιστεί ανάποδα, σε ένα πρώτο επίπεδο προειδοποιεί να μην σκορπάτε άσκοπα τα χρήματα και τα υπάρχοντά σας καθώς δεν έχετε ακόμα εξασφαλίσει την οικονομική σας ασφάλεια. Επίσης, ενδέχεται να δηλώνει ότι κάποιος μπορεί να παρουσιάζεται μπροστά σας αδύναμος και να ζητά τη βοήθειά σας, όμως τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Αναζητήστε πληροφορίες πριν ανοίξετε την καρδιά ή το πορτοφόλι σας.

Σε ένα δεύτερο επίπεδο, το Έξι Πεντάκτινο ανάποδα σας προτρέπει να μην αναμένετε βοήθεια από πουθενά. Οι άλλοι είτε δεν μπορούν, είτε δεν είναι πρόθυμοι να σας συμπαρασταθούν με κανένα τρόπο. Κάντε την προσπάθειά σας στηριζόμενοι μόνο στα δικά σας μέσα, όσο πενιχρά κι αν σας φαίνονται. Επίσης, προετοιμαστείτε να υπερασπιστείτε την αξιοπρέπειά σας απέναντι σε πρόσωπα που σας έχουν βοηθήσει στο παρελθόν και θα σας ζητήσουν, γι αυτόν τον λόγο, τα "ρέστα".