Εφτά Πεντάκτινο
alt
Στην απεικόνιση του Εφτά Πεντάκτινο βλέπουμε έναν άντρα να στέκεται μπροστά από ένα θάμνο και να παρατηρεί τα εφτά νομίσματα στα κλαδιά του. Αυτός είναι ο αγρότης που αξιολογεί τη σοδειά του και αναρωτιέται αν έχει έρθει η ώρα να κόψει τους καρπούς από το δέντρο ή αν πρέπει να περιμένει λίγο ακόμα.


Γενική ερμηνεία
Το Εφτά Πεντάκτινο είναι το χαρτί της αξιολόγησης. Όταν εμφανιστεί σε ένα άνοιγμα, σας προτρέπει να κάνετε ένα βήμα πίσω και να αξιολογήσετε την μέχρι τώρα πορεία σας. Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να επαναβεβαιώσετε τους στόχους σας. Έχετε κάνει μια μεγάλη διαδρομή ως εδώ και ίσως αναρωτιέστε αν αξίζει τελικά τον κόπο. Βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε στη σωστή κατεύθυνση και ότι αυτό που κάποτε επιθυμήσατε παραμένει για εσάς σημαντικό. Ακόμα και αν διαπιστώσετε ότι θέλετε να αλλάξετε δρόμο, μη φοβάστε να είστε ειλικρινής με τον εαυτό σας και τους άλλους.

Γενικότερα πάντως το Εφτά Πεντάκτινο εμπεριέχει την προοπτική της μελλοντικής επιτυχίας αν συνεχίσετε τη σκληρή δουλειά.

Σε αρνητική θέση
Αν το Εφτά Πεντάκτινο εμφανιστεί όρθιο σε θέση εμποδίου, τότε σημαίνει είτε ότι είστε υπερβολικά ανυπόμονοι και βιαστικοί, είτε ότι, αντίθετα, κάθεστε με σταυρωμένα χέρια. Σκεφτείτε λίγο την έννοια της "ευκαιρίας" και μάθετε να "διαβάζετε τον καιρό". Μην προσδοκάτε άμεσα αποτελέσματα αλλά και μην παραιτήστε. Επιτρέψτε στην προσπάθειά σας τον χρόνο να καρποφορήσει.

Αντεστραμμένο
Αν το Εφτά Πεντάκτινο εμφανιστεί ανάποδα, σας προειδοποιεί να μην κάνετε βιαστικές κινήσεις, ειδικά σε ό,τι αφορά οικονομικά και επαγγελματικά θέματα. Ακόμα κι αν έχετε απογοητευτεί από την αργή πρόοδο των προσπαθειών σας, μην εγκαταλείπετε βιαστικά και αβασάνιστα ό,τι έχετε πετύχει μέχρι τώρα. Έχετε τα μάτια σας ανοιχτά γιατί μπορεί να χάσετε κάποιες καλές ευκαιρίες.