Οκτώ Πεντάκτινο
alt
Στην απεικόνιση του Οκτώ Πεντάκτινο βλέπουμε έναν νεαρό να σκαλίζει με τα εργαλεία του τα πεντάκτινα. Στο πλάι του πάγκου του είναι κρεμασμένα τα καλλιτεχνήματά του. Πρόκειται για ένα τεχνίτη που δουλεύει σκληρά, επίμονα και με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια.


Γενική ερμηνεία
Το Οκτώ Πεντάκτινο είναι το χαρτί της προσεκτικής δουλειάς, της μάθησης, της αφοσίωσης σε ένα στόχο και της επιμονής. Επίσης είναι το χαρτί των τεχνών και των δεξιοτήτων. Αυτό που χρειάζεται να κάνετε όταν εμφανιστεί το Οκτώ Πεντάκτινο είναι να προσπαθήσετε να επεκτείνετε τις γνώσεις σας. Δοκιμάστε κάποιο σεμινάριο γύρω από τη δουλειά σας ή σχετικά με κάποιο θέμα που σας ενδιαφέρει. Αν δείξετε πίστη και οργανωτικότητα, σύντομα θα σας αποφέρει κέρδη. Επίσης το Οκτώ Πεντάκτινο σάς προτρέπει να δείξετε προσοχή στη διαχείριση των οικονομικών σας και σύνεση στις αποφάσεις σας.

Αν το ζήτημα αφορά τις προσωπικές σχέσεις, το Οκτώ Πεντάκτινο υποδηλώνει ότι θα πρέπει να δουλέψετε πολύ, δίνοντας έμφαση στις λεπτομέρειες μεταξύ σας. Μην αφήνετε την κατάσταση στην τύχη και εκμεταλλευτείτε τα ταλέντα σας.

Σε αρνητική θέση
Αν το Οκτώ Πεντάκτινο εμφανιστεί όρθιο σε θέση εμποδίου, αναρωτηθείτε κατά πόσο χρησιμοποιείτε αποτελεσματικά τις ικανότητές σας. Ίσως νομίζετε ότι τα ξέρετε όλα και δεν χρειάζεται να μάθετε τίποτε άλλο, είναι όμως έτσι; Επίσης, το Οκτώ Πεντάκτινο σ' αυτή τη θέση δείχνει ότι δεν μπορείτε να επιδείξετε πειθαρχία και επιμονή. Σκεφτείτε μήπως με τη συμπεριφορά σας σαμποτάρετε τον εαυτό σας και αλλάξτε στάση.

Μία τρίτη ερμηνεία του Οκτώ Πεντάκτινο σε αρνητική θέση αφορά την επανάλλειψη των ίδιων μοτίβων. Μήπως αυτό που κάνετε είναι να επαναλαμβάνετε ξανά και ξανά τις ίδιες συμπεριφορές που σας φέρνουν σε δύσκολη θέση απέναντι στους άλλους; Αναρωτηθείτε μήπως μοιάζετε με τον τεχνίτη που κατασκευάζει πολλά όμοια πεντάκτινα, το ένα μετά το άλλο. Μήπως κι εσείς αναπαράγετε και αναμασάτε τα ίδια λάθη και τις ίδιες δικαιολογίες;

Αντεστραμμένο
Αν το Οκτώ Πεντάκτινο εμφανιστεί ανάποδα υποδηλώνει ότι είστε απρόθυμοι να εργαστείτε σκληρά. Ίσως σας έχει κουράσει μία επαναλαμβανόμενη κατάσταση. Όπως και να είναι, οι ευκαιρίες χάνονται και η κατάσταση δεν αλλάζει. Ανασκουμπωθείτε και αναζητήστε νέα ενδιαφέροντα. Εναλλακτικά, προσπαθήστε να δείτε τη θετική πλευρά των πραγμάτων και επικεντρωθείτε σε όσα προσδοκάτε να κερδίσετε. Ακόμα και αν οι απολαβές είναι μικρές, να θυμάστε ότι τίποτα δεν μας χαρίζεται σε αυτήν την ζωή.