Εννιά Πεντάκτινο
alt
Στην απεικόνιση του Εννιά Πεντάκτινο βλέπουμε μια γυναίκα να περπατά μέσα σ' έναν ολάνθιστο κήπο. Από τη στάση και την έκφρασή της συμπεραίνουμε πως νιώθει ικανοποίηση για όσα έχει πετύχει αλλά και ίσως, κάποια μοναξιά.


Γενική ερμηνεία
Όταν εμφανιστεί το Εννιά Πεντάκτινο σε ένα άνοιγμα τότε συνήθως υποδηλώνει την επιτυχή ολοκλήρωση μιας προσπάθειας ή ενός έργου που σχετίζεται με το χρήμα και την υλική ασφάλεια. Η επιτυχία σάς γεμίζει σιγουριά και μπορείτε επιτέλους να απολαύσετε όσα κατακτήσατε.

Σε ένα ζήτημα που αφορά τις διαπροσωπικές σχέσεις όμως, το Εννιά Πεντάκτινο ενδέχεται να υποδηλώνει ότι παρά το γεγονός ότι έχετε κατακτήσει την οικονομική ασφάλεια, συναισθηματικά βρίσκεστε ακόμα σε ασταθές έδαφος. Αναζητήστε αυτό που λείπει από τη ζωή σας, ειδικά τώρα που δεν έχετε πρακτικά προβλήματα να σας απασχολούν.

Σε αρνητική θέση
Αν το Εννιά Πεντάκτινο εμφανιστεί όρθιο σε θέση εμποδίου, τότε ενδέχεται να σημαίνει ότι η συνεχής ενασχόλησή σας με το κέρδος, σε μία προσπάθεια να νιώσετε οικονομικά ασφαλής, σας απομακρύνει από πρόσωπα του περιβάλλοντός σας. Καλό είναι να επιδιώκετε την κάλυψη των αναγκών σας ή και κάτι παραπάνω. Μην εστιάζετε όμως μόνο σε έναν τομέα της ζωής γιατί αυτό που χάνετε από τους υπολοίπους είναι εξίσου πολύτιμο και αναντικατάστατο.

Αντεστραμμένο
Αν το Εννιά Πεντάκτινο εμφανιστεί ανάποδα, τότε συνήθως προειδοποιεί ότι η οικονομική σας ασφάλεια απειλείται, είτε από τρίτους, είτε από εσάς τους ίδιους. Ειδικά αν τα θεμέλια πάνω στα οποία χτίσατε την περιουσία σας ή ό,τι άλλο ορίζει για εσάς την ασφάλεια, δεν ήταν γερά (από πρακτική αλλά και από ηθική άποψη) τότε ενδέχεται να αντιμετωπίσετε σύντομα προκλήσεις. Η συμβουλή του Εννιά Πεντάκτινο είναι να είστε δίκαιοι, επιφυλακτικοί και κυρίως, προσεκτικοί.