Δέκα Πεντάκτινο
alt
Το Δέκα Πεντάκτινο είναι ένα ευοίωνο χαρτί που μιλά για ευημερία, οικογενειακή υποστήριξη, ασφάλεια και αφθονία. Στην απεικόνισή του βλέπουμε μια οικογένεια να χαίρεται τον κήπο της και γύρω τους να πέφτουν βροχή τα νομίσματα.
Η οικογένεια εδώ έχει μία πιο ευρεία έννοια από αυτήν που απεικονίζεται στο Δέκα Κούπα καθώς εδώ φαίνεται κι ένας άνθρωπος μεγαλύτερης ηλικίας, κατά πάσα πιθανότητα κάποιος πρόγονος.

Γενική ερμηνεία
Το βασικό μήνυμα του Δέκα Πεντάκτινο είναι η οικονομική ολοκλήρωση και επιτυχία, ειδικά δραστηριοτήτων που ασκούνται μέσα σε οικογενειακά πλαίσια: μπορεί να είναι μία οικογενειακή επιχείρηση ή μια κληρονομιά. Γενικότερα, ό,τι είχε οργανωθεί μέσα στην οικογένεια, έφτασε πια η ώρα που αποδίδει πλουσιοπάροχους καρπούς. Η ευημερία είναι γεγονός κι εσείς μπορείτε να την απολαύσετε χωρίς άγχος. Σε θέματα συναισθηματικά, το χαρτί αυτό μπορεί να υποδηλώνει την είσοδό σας σε μία οικονομικά εύρωστη οικογένεια, κατά πάσα πιθανότητα μέσω γάμου.

Σε αρνητική θέση
Αν το Δέκα Πεντάκτινο εμφανιστεί όρθιο σε θέση εμποδίου, προειδοποιεί να μην επιχειρήσετε να χρησιμοποιήσετε την οικονομική σας ισχύ (δική σας ή μέλους της οικογένειάς σας) για να επηρεάσετε καταστάσεις. Αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων και δώστε με έντιμα μέσα τον αγώνα σας. Επίσης, το Δέκα Πεντάκτινο σε θέση εμποδίου ενδέχεται να δείχνει ότι είστε τόσο προσκολλημένοι στους τύπους ή στην επιδίωξη του πλουτισμού που τελικά καταπιέζετε την πραγματική σας φύση. Όλοι οι άνθρωποι θέλουν να είναι ασφαλείς οικονομικά, όμως μη μένετε μόνο εκεί.

Αντεστραμμένο
Αν το Δέκα Πεντάκτινο εμφανιστεί ανάποδα, τότε προειδοποιεί για οικονομικές διαφορές μέσα στην οικογένεια. Διεκδικήστε ό,τι νομίζετε πως δικαιούστε αλλά μην αδικείτε τους άλλους. Επίσης, αν περιμένετε κάποια κληρονομιά ή γονική παροχή, κρατήστε, προς το παρόν τουλάχιστον, μικρό καλάθι.

Σε ένα δεύτερο επίπεδο, το Δέκα Πεντάκτινο ανάποδα υποδηλώνει ότι οι στενοί οικογενειακοί δεσμοί στέκονται αυτή τη φορά εμπόδιο στα σχέδιά σας. Αν σας καταπιέζει η οικογενειακή επιχείρηση ή οι προσδοκίες των δικών σας ανθρώπων για το μέλλον σας, απαλλαγείτε το συντομότερο δυνατόν από αυτές. Δείξτε την απαραίτητη λεπτότητα αλλά μην ακολουθείτε κάτι που δεν σας ταιριάζει. Τέλος, όταν εμφανίζεται το Δέκα Πεντάκτινο ανάποδα, σάς υπενθυμίζει να μην επιτρέπετε σε κανέναν, όσο κι αν τον αγαπάτε, να μεταχειρίζεται την ελευθερία σας, βάσει της οικονομικής του θέσης.