Ακόλουθος Πεντάκτινο
 
alt
Ο Ακόλουθος Πεντάκτινο αντιπροσωπεύει ένα νεαρό άτομο (παιδί, έφηβο, νεαρό ενήλικα και των δύο φύλων) που χαρακτηρίζεται από ρεαλισμό, επιμονή, τάση για λεπτομερή οργάνωση και ευσυνειδησία.

Είναι το παιδάκι που αγαπά τις κατασκευές, ο μαθητής που κοπιάζει σκληρά, ο νεαρός εκπαιδευόμενος που σκύβει το κεφάλι κι ακούει προσεκτικά τις συμβουλές του εκπαιδευτή του. Πρόκειται για άτομα που αφοσιώνονται στους στόχους τους και επενδύουν τον κόπο και τον χρόνο τους με απόλυτη σταθερότητα, προκειμένου να πετύχουν. Στην απεικόνιση της κάρτας  βλέπουμε έναν ήρεμο νεαρό να κρατά στα χέρια του το σύμβολό του, ένα πεντάκτινο, και να το παρατηρεί σχολαστικά.

Γενική ερμηνεία
Σε γενικές γραμμές τα Πεντάκτινα αφορούν στην υλική πλευρά της ζωής και η εμφάνιση αυτού του Ακόλουθου σάς συμβουλεύει να γίνετε πιο πρακτικοί αν θέλετε να πετύχετε όσα έχετε στο μυαλό σας. Αν πρόκειται για κάποια νέα ερωτική γνωριμία, πλησιάστε με διακριτικότητα και μην απογοητευτείτε με την πρώτη. Ίσως χρειαστεί να επιμείνετε λίγο παραπάνω. Αν πρόκειται για ένα νέο επαγγελματικό σχέδιο, ρυθμίστε πρώτα απ' όλα τα πρακτικά ζητήματα και κάντε την καλύτερή σας προσπάθεια: μπορεί να κοπιάσετε λίγο περισσότερο αλλά τα αποτελέσματα θα σας δικαιώσουν.

Σε αρνητική θέση
Αν ο Ακόλουθος Πεντάκτινο εμφανιστεί όρθιος σε θέση εμποδίου, σας καλεί να σκεφτείτε κατά πόσο η ενασχόλησή σας με τα σχέδιά σας, σας κάνει να παραμελείτε τους ανθρώπους γύρω σας αλλά και τον ίδιο σας τον εαυτό. Εναλλακτικά, ένα άτομο με τα βασικά χαρακτηριστικά του Ακόλουθου Πεντάκτινο ενδέχεται να προβάλλει εμπόδια στις επιδιώξεις σας.

Αντεστραμμένο
Αν ο Ακόλουθος Πεντάκτινο εμφανιστεί ανάποδα, τότε συνήθως χαρακτηρίζει ένα νεαρό άτομο που περιορίζεται στου τύπους και είναι ικανό να δείξει μικροπρέπεια, μικροψυχία και ψυχρότητα. Επίσης, ένα άτομο απείθαρχο και απρόθυμο να συγκεντρωθεί και να αφοσιωθεί σε οτιδήποτε.

Καταστάσεις
Αν ο Ακόλουθος Πεντάκτινο αντιπροσωπεύει καταστάσεις, συνήθως προμηνύει μία πολύ θετική και σημαντική συνάντηση. Επίσης, ενδέχεται να αντιπροσωπεύει ευχάριστες ειδήσεις οικονομικού περιεχομένου ή θετικές ειδήσεις που σχετίζονται με τη διάκριση κάποιου νεαρού μέλους της οικογένειας ή φίλου. Αν όμως ο Ακόλουθος Πεντάκτινο αντιπροσωπεύει καταστάσεις και εμφανιστεί ανάποδα, τότε συνήθως υποδηλώνει την άφιξη δυσάρεστων ειδήσεων, ειδικά σχετικά με οικονομικά θέματα.