Ιππότης Πεντάκτινο
alt
Στην απεικόνιση αυτού του φύλλου, ο Ιππότης Πεντάκτινο εμφανίζεται ακίνητος πάνω στο άλογό του να παρατηρεί τον ορίζοντα. Πρόκειται για τον μοναδικό στατικό ιππότη της Ταρό.

Ο Ιππότης Πεντάκτινο  αντιπροσωπεύει έναν άντρα, περίπου ως σαράντα ετών,  υπομονετικό, αξιόπιστο και σοβαρό. Δεν θα βιαστεί να κάνει κινήσεις ούτε να εκδηλώσει τις σκέψεις, τις απόψεις και τα συναισθήματά του. Πρόκειται για έναν άνθρωπο ευθύ και μάλλον συντηρητικό που όμως παίρνει τις ευθύνες του ιδιαίτερα στα σοβαρά.

Γενική ερμηνεία
Σε ζητήματα που αφορούν ερωτικές σχέσεις, ο Ιππότης Πεντάκτινο αντιπροσωπεύει έναν άντρα με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, ο οποίος είναι επιπλέον τίμιος, σταθερός και αφοσιωμένος. Δεν του αρέσουν οι περιπέτειες και βγάζει τον καλύτερό του εαυτό στις μακροχρόνιες, σταθερές και ήρεμες σχέσεις. Κάποιες φορές, ο Ιππότης Πεντάκτινο εμφανίζεται όταν η σχέση περνάει από φάση ρουτίνας: η υπερβολική ησυχία τείνει να δημιουργεί πλήξη και μία αίσθηση ακινησίας και κορεσμού. Ανανεώστε τα ενδιαφέροντά σας και προσπαθήστε να τα εντάξετε στη σχέση σας. Ο σύντροφός σας μπορεί να χρειάζεται κάποιου είδους αφύπνιση και κινητοποίηση.

Σε ζητήματα που αφορούν τα επαγγελματικά, ο Ιππότης Πεντάκτινο αντιπροσωπεύει έναν άντρα που χαρακτηρίζεται από μεγάλη εργατικότητα και προσήλωση στους στόχους. Οι  ιδέες του μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα πρωτοποριακές,  όμως ο Ιππότης Πεντάκτινο είναι ένας υπεύθυνος άνθρωπος στον οποίο μπορείτε να βασιστείτε. Εναλλακτικά, αυτό το φύλλο σας καλεί να υιοθετήσετε μία πιο ρεαλιστική και προσγειωμένη στάση απέναντι στα επαγγελματικά σας και να αποφύγετε τα ρίσκα. Δείξτε σύνεση και κυρίως, προνοητικότητα.

Σε αρνητική θέση
Αν ο Ιππότης Πεντάκτινο εμφανιστεί όρθιος σε θέση εμποδίου, τότε συνήθως υποδηλώνει είτε ότι ένα άτομο με τα παραπάνω χαρακτηριστικά στέκεται εμπόδιο στα σχέδιά σας, είτε ότι  η υπερβολική σας επιφυλακτικότητα σάς αποστερεί σημαντικές ευκαιρίες. Ενδέχεται να φοβάστε την αλλαγή ή να νιώθετε ανασφαλείς σχετικά με την έκβαση μίας κατάστασης με αποτέλεσμα να αποφεύγετε τις πρωτοβουλίες. Επίσης, μπορεί να βλέπετε τα πράγματα υπερβολικά σοβαρά, πράγμα που σάς δημιουργεί επιπλέον άγχος και ευθύνες. Χαλαρώστε. Αξιολογήστε τις καταστάσεις με σοβαρότητα αλλά μη γίνεστε άκαμπτοι ή δογματικοί. Κάντε την προσπάθειά σας αλλά μην επιχειρείτε να προδιαγράψετε την εξέλιξη μιας κατάστασης. Αποφύγετε την παθητική αναμονή και τις αγκυλώσεις.

Αντεστραμμένο
Αν ο Ιππότης Πεντάκτινο εμφανιστεί ανάποδα, τότε συνήθως αντιπροσωπεύει έναν άντρα, περίπου ως σαράντα ετών, ο οποίος είναι υπερβολικά συνεσταλμένος και εσωστρεφής, ίσως και δειλός. Χαρακτηρίζεται από έλλειψη κινήτρων, οκνηρία, αδράνεια. Μπορεί να εμφανίζεται ατάραχος, όμως είναι κατά βάση απολύτως αδιάφορος για όσα συμβαίνουν γύρω του. Πρόκειται για το είδος του ανθρώπου που μπορεί να γκρινιάζει για τη ζωή του, από την άλλη όμως είναι ιδιαίτερα απρόθυμος να «ξεβολευτεί» κάνοντας κάτι για να την αλλάξει. Σκεφτείτε αν αξίζει να κινητοποιήσετε έναν τέτοιο άνθρωπο. Διαπιστώστε αν είναι πράγματι αρνητικός, κλειστός και απαισιόδοξος ή αν απλά περνάει μία ψυχολογική καμπή. Εναλλακτικά, ο Ιππότης Πεντάκτινο ανάποδα ενδέχεται να υποδηλώνει τη στασιμότητα που πηγάζει από το φόβο της αλλαγής ή από την άρνηση της πρωτοβουλίας.

Καταστάσεις
Αν ο Ιππότης Πεντάκτινο  αντιπροσωπεύει καταστάσεις, τότε συνήθως υποδηλώνει  ότι  έρχονται κάποια καλά νέα επιβράβευσης, που συνήθως αφορούν τη σκληρή δουλειά που έχετε κάνει κατά το παρελθόν. Αν όμως εμφανιστεί ανάποδα, οι ειδήσεις είτε δεν είναι καλές, είτε καθυστερούν σε βαθμό που λειτουργούν ως τροχοπέδη στα υπόλοιπα σχέδιά σας. Αναθεωρήστε τη στάση σας και δείξτε μεγαλύτερο δυναμισμό και αποφασιστικότητα για να δείτε τις προσπάθειές σας να επιτυγχάνουν.