Ντάμα Πεντάκτινο
 
alt
Η Ντάμα Πεντάκτινο αντιπροσωπεύει μία γυναίκα ώριμη, σταθερή, πολύ γενναιόδωρη, που φροντίζει για τις ανάγκες όλων και ξέρει να προστατεύει τα κεκτημένα  της, το σπίτι, την οικογένεια. 
Είναι μεγαλόπρεπη και περήφανη για τα επιτεύγματά της, τα παιδιά της, την πρόοδο που έχει κάνει. Στην απεικόνιση της κάρτας βλέπουμε τη βασίλισσα των Πεντάκτινων  να κάθεται στο θρόνο της μέσα σε ένα πλούσιο, ανθισμένο και γόνιμο περιβάλλον, που θυμίζει λίγο αυτό της Αυτοκράτειρας.

Γενική ερμηνεία
Σε ζητήματα που αφορούν ερωτικές σχέσεις, η Ντάμα Πεντάκτινο συμβολίζει μια γυναίκα θερμή, αισθησιακή, πάντα διαθέσιμη και πρόθυμη να ικανοποιήσει τις ανάγκες του συντρόφου της. Επίσης συμβολίζει μία ήρεμη σχέση, χωρίς διακυμάνσεις και εξάρσεις, που χαρακτηρίζεται προσφορά, φροντίδα, ανταπόδοση και γονιμότητα (πραγματική και συναισθηματική).

Σε ζητήματα που αφορούν τα επαγγελματικά, η Ντάμα Πεντάκτινο αντιπροσωπεύει  μία γυναίκα που έχει πολύ καλή κρίση σε οικονομικά θέματα. Είναι ρεαλίστρια και προσγειωμένη και μπορεί να δουλέψει πολύ σκληρά, με επιμονή και αφοσίωση. Πρόκειται για ένα άτομο στο οποίο μπορείτε να δείξετε εμπιστοσύνη. Δεν είναι ιδιαίτερα δυναμική, ξέρει όμως να υπηρετεί τα συμφέροντά της, να διακρίνει τις ευκαιρίες και να δίνει χρήσιμες συμβουλές. Αν εμφανιστεί σε συμβουλευτική θέση, η Ντάμα Πεντάκτινο σάς ωθεί να είστε ρεαλιστές αλλά κυρίως να μοιράζεστε τα κέρδη σας και τα οφέλη που απορρέουν από αυτά με τους γύρω σας.

Σε αρνητική θέση
Αν η Ντάμα Πεντάκτινο εμφανιστεί όρθια σε θέση εμποδίου, συνήθως υποδηλώνει είτε ότι μία γυναίκα με τα παραπάνω χαρακτηριστικά στέκεται εμπόδιο στα σχέδιά σας, είτε ότι η υπερβολική διαθεσιμότητά σας είναι αυτή που σας φέρνει σε δύσκολη θέση. Είναι βεβαίως χρήσιμο και καλό να φροντίζετε και να υπηρετείτε τους άλλους, μήπως όμως σπρώχνετε έτσι τον εαυτό σας στο περιθώριο; Επιπλέον, αναλογιστείτε κατά πόσο αναμένετε ανταπόδοση ή ανταλλάγματα για όσα κάνετε για τους άλλους. Το νόημα της προσφοράς επιβεβαιώνεται μόνο όταν αυτή είναι ανιδιοτελής. Μην προσδοκάτε επιβράβευση για όσα παραχωρείτε, κάνετε  ή προσφέρετε. Η Ντάμα Πεντάκτινο σε θέση εμποδίου σας προκαλεί να αναρωτηθείτε αν και κατά πόσο η δοτική και γενναιόδωρη στάση σας είναι το μέσο που χρησιμοποιείτε για να χειρίζεστε ανθρώπους και καταστάσεις.

Αντεστραμμένο
Αν η Ντάμα Πεντάκτινο εμφανιστεί ανάποδα, τότε συνήθως συμβολίζει μία γυναίκα καχύποπτη και βαθιά συντηρητική. Οχυρώνεται πίσω από τους τύπους και επιμένει να αγνοεί την ουσία. Προσκολλάται στον καθωσπρεπισμό και το όπλο της είναι η προσποίηση ότι όλα είναι καλώς τακτοποιημένα. Η ανασφάλειά της ενδέχεται να εκφράζεται με απληστία και επίδειξη πλούτου ή επιτευγμάτων. Ο καλύτερος τρόπος για να την αντιμετωπίσετε είναι να είστε μετρημένοι και σοβαροί. Αγνοήστε τις προσπάθειές της να δείξει πόσο ανώτερή σας είναι. Μέσα της νιώθει κλονισμένη και αδύναμη. Ακόμα και όταν απαριθμεί τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει καθημερινά επιζητώντας τη συμπάθειά σας, μην πέσετε στην παγίδα της. Κρατήστε αποστάσεις.