Ρήγας Πεντάκτινο
 
alt
Ο Ρήγας Πεντάκτινο αντιπροσωπεύει έναν άντρα, συνήθως πάνω από σαράντα ετών, που είναι αξιόπιστος, εργατικός και επιτυχημένος. Μπορεί να είναι υλιστής, όμως αυτός ο άντρας έχει δουλέψει πολύ στη ζωή του για να μπορεί σήμερα να απολαμβάνει την επιτυχία του.

Σταθερός και μεθοδικός, χαρακτηρίζεται από πρακτικό πνεύμα και υπευθυνότητα. Στην απεικόνιση της κάρτας βλέπουμε τον βασιλιά να κάθεται σε έναν θρόνο στολισμένο με κεφαλές ταύρου (σύμβολο σταθερότητας και ισχύος) ενώ το βασιλικό του ένδυμα είναι ολοκέντητο με ώριμους καρπούς, σημάδι της ευημερίας που απολαμβάνει.

Γενική ερμηνεία
Σε ζητήματα που αφορούν ερωτικές σχέσεις, ο Ρήγας Πεντάκτινο συμβολίζει έναν άντρα με τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Είναι ικανοποιημένος με τη ζωή του και δεν κουβαλάει μέσα του ενοχές ή συμπλέγματα. Γνωρίζει όχι μόνο τι θέλει αλλά και τι του κάνει καλό και ξέρει να τα διεκδικεί. Ο Ρήγας Πεντάκτινο συμβολίζει μία σχέση γερή, γεμάτη ικανοποίηση και εμπιστοσύνη.

Σε ζητήματα που αφορούν τα επαγγελματικά, ο Ρήγας Πεντάκτινο αντιπροσωπεύει κάποιον επιτυχημένο επαγγελματία, ίσως από τον τραπεζικό ή οικονομικό κλάδο που μπορεί να σας βοηθήσει πολύ. Σαν συνεργάτης είναι αξιόπιστος και θετικός, όμως τείνει να μην αποδέχεται εύκολα τις αλλαγές. Σε γενικές γραμμές η εμφάνιση του Ρήγα Πεντάκτινο συνήθως προμηνύει ευνοϊκές εξελίξεις σε επαγγελματικά και οικονομικά θέματα. Αν εμφανιστεί σε συμβουλευτική θέση, ο Ρήγας Πεντάκτινο σάς συμβουλεύει να είστε ρεαλιστές και να εμβαθύνετε τις γνώσεις σας γύρω από το αντικείμενό σας. Χρησιμοποιείστε τις πρακτικές σας ικανότητες και επιδιώξτε κυρίως την ασφάλεια.

Σε αρνητική θέση
Αν ο Ρήγας Πεντάκτινο εμφανιστεί όρθιος σε θέση εμποδίου, συνήθως υποδηλώνει είτε ότι ένας άντρας με τα παραπάνω χαρακτηριστικά στέκεται εμπόδιο στις επιδιώξεις σας, είτε ότι η αφοσίωσή σας στην απόκτηση υλικών αγαθών ή στο κυνήγι της επιτυχίας, σας στερεί από άλλες χαρές και απολαύσεις. Αναζητήστε την ισορροπία και αποφύγετε να αναλάβετε ακόμα περισσότερες ευθύνες, όσα κι αν υπολογίζετε να σας αποδώσουν στο μέλλον.

Αντεστραμμένο
Αν ο Ρήγας Πεντάκτινο εμφανιστεί ανάποδα, τότε συνήθως συμβολίζει έναν άντρα κάπως οκνό πνευματικά, που είναι απολύτως απορροφημένος από τις δουλειές του. Επίσης, συμβολίζει το ανώφελο πείσμα και την εμμονή. Φανταστείτε κάποιον επιτυχημένο και ηλικιωμένο επιχειρηματία που επιμένει να μην ανοίγεται στην πρόοδο ή σε καινοτομίες. Με τον ίδιο τρόπο, ο Ρήγας Πεντάκτινο διαχειρίζεται και τη ζωή του, όταν εμφανιστεί ανάποδα. Αρνείται να εξελιχθεί και να υιοθετήσει καινούριες συμπεριφορές, ακόμα κι όταν οι παλιές δεν αποδίδουν πια και τόσο καλά. Τέλος, ο Ρήγας Πεντάκτινο όταν εμφανιστεί ανάποδα προειδοποιεί για κάποιον που ζηλεύει και φθονεί τους άλλους για την επιτυχία και την πρόοδό τους.