Άσος Πεντάκτινο
 
alt
Η βασική ενέργεια των Πεντάκτινων αφορά στην υλική πλευρά της ζωής. Σχετίζονται με τα χρήματα και την περιουσία αλλά και με την ασφάλεια και την επίτευξη. Αν έχουμε υπ' όψη μας ότι οι Άσοι συνήθως υποδηλώνουν μία νέα αρχή, ο Άσος Πεντάκτινο σάς προτρέπει να φυτέψετε τώρα το σπόρο που αργότερα θα καρπίσει και θα σας προσφέρει ό,τι επιθυμείτε σε υλικό, κυρίως, επίπεδο.


Γενική ερμηνεία
Η εμφάνιση του Άσου Πεντάκτινο υποδηλώνει ότι τώρα είναι η εποχή για νέα επαγγελματικά σχέδια και επενδύσεις. Προσέξτε όμως: τα Πεντάκτινα αφορούν στην "απτή" πλευρά της ζωής. Μην επιχειρείτε να πιάσετε το άπιαστο. Βασιστείτε σε ό,τι γνωρίζετε ότι λειτουργεί σωστά για σας και εκμεταλλευτείτε το τώρα στο έπακρο. Επικεντρωθείτε σε ό,τι είναι χειροπιαστό και επενδύστε εκεί.

Μία δεύτερη ερμηνεία του Άσου Πεντάκτινο αφορά σε κάποια οικονομική προσφορά ή δώρο από την οποία μπορείτε να επωφεληθείτε. Δείξτε εμπιστοσύνη σε ό,τι σας προσφέρεται αλλά παραμείνετε προσγειωμένοι.

Σε ένα βαθύτερο επίπεδο, ο Άσος Πεντάκτινο συμβολίζει όλον τον εσωτερικό πλούτο από τον οποίο μπορείτε τώρα να αντλήσετε. Στην απεικόνιση της κάρτας ένα χέρι κρατά ένα ολοστρόγγυλο λαμπερό κέρμα, στο βάθος όμως φαίνεται ότι ανοίγει ένας δρόμος χαράς και ολοκλήρωσης. Μην αγνοείτε ό,τι έχετε κερδίσει ή κατακτήσει μέχρι τώρα. Ο Άσος Πεντάκτινο υποδηλώνει ότι τώρα έχει έρθει η ώρα να ανταμειφθείτε, υλικά και ίσως και συναισθηματικά για τις προσπάθειές σας.

Σε αρνητική θέση
Αν ο Άσος Πεντάκτινο εμφανιστεί όρθιος σε αρνητική θέση τότε ίσως υποδηλώνει ότι δεν τολμάτε να κάνετε μία νέα επένδυση. Η προσκόλληση σε ό,τι έχετε αποκτήσει σας εμποδίζει να προχωρήσετε. Ενημερωθείτε για τις λετπομέρειες πριν δράσετε, θα νιώσετε μεγαλύτερη σιγουριά. 

Αντεστραμμένο
Αν ο Άσος Πεντάκτινο εμφανιστεί ανάποδα, σας συμβουλεύει να μην προχωρήσετε σε νέες επενδύσεις αυτήν την εποχή. Δεν είναι καιρός για ρίσκα. Μία δεύτερη, σημαντική ερμηνεία αφορά στην απληστία. Η εμφάνιση του Άσου Πεντάκτινο ενδέχεται να υποδηλώνει ότι έχετε απορροφηθεί εντελώς από την προσπάθειάς σας να επιτύχετε την οικονομική σας εξασφάλιση που δεν βλέπετε τίποτε άλλο μπροστά σας. Εάν ασχολείστε μόνο με τα υλικά αγαθά, είναι σίγουρο ότι παραμελείτε άλλες βασικές σας ανάγκες ή ακόμα και σημαντικά πρόσωπα στη ζωή σας. Απαγκιστρωθείτε από το κυνήγι του χρήματος και απολαύστε ό,τι έχετε. Άλλωστε είναι γνωστό ότι το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία.

Μία τρίτη ερμηνεία του Άσου Πεντάκτινο ανάποδα, αφορά στην προτροπή να μοιραστείτε όσα έχετε. Ανοίξτε το πορτοφόλι (και την καρδιά σας) και προσφέρετε απλόχερα στους γύρω σας. Τέλος, μην επιχειρείτε να εξουσιάσετε τους άλλους χρησιμοποιώντας την οικονομική σας επιφάνεια. Προσπαθήστε να κερδίσετε με την αξία σας.