Τέσσερα Σπαθί
alt
Η φιγούρα στο Τέσσερα Σπαθί ίσως μοιάζει με κάποιον νεκρό, όμως στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν άνθρωπο που ξεκουράζεται, σωματικά ή συναισθηματικά. Έχει καταφύγει σε κάποιο ησυχαστήριο (το περιβάλλον θυμίζει το εσωτερικό εκκλησίας), έχει αφήσει στην άκρη τα όπλα του και αναπαύεται.


Γενική ερμηνεία
Όταν τραβήξετε το Τέσσερα Σπαθί είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίζετε διαμάχες, επιθέσεις, παρεξηγήσεις ή υπερβολικό άγχος. Αυτό το φύλλο σάς προτρέπει να αποσυρθείτε. Απομακρυνθείτε από τις δυσάρεστες καταστάσεις και αποκαταστήστε την ηρεμία σας. Αποφύγετε τις πολλές συναναστροφές και προτιμήστε την απομόνωση. Μην ανακυκλώνετε συνεχώς τα λόγια των άλλων μες το μυαλό σας. Αυτό που προέχει τώρα είναι να επιβάλλετε στον εαυτό σας μια περίοδο ανάπευσης και περισυλλογής. Η ακινησία που χαρακτηρίζει τα Τεσσάρια είναι ότι πιο ωφέλιμο για σας αυτήν την στιγμή.

Αν το ερώτημα αφορά κάποιο πρόβλημα υγείας, το Τέσσερα Σπαθί είναι οιωνός ίασης και γρήγορης ανάρρωσης.

Αν το ερώτημα αφορά κάποια συναισθηματική σχέση, το Τέσσερα Σπαθί ενδέχεται να υποδηλώνει ότι είναι προτιμότερο να απομακρυνθείτε ο ένας από τον άλλο για κάποιο χρονικό διάστημα. Κάτι τέτοιο θα σας βοηθήσει να αξιολογήσετε την κατάσταση μεταξύ σας και να δείτε τα πράγματα πιο καθαρά.

Σε αρνητική θέση
Αν το Τέσσερα Σπαθί εμφανιστεί όρθιο σε αρνητική θέση, τότε θα πρέπει ίσως να προβληματιστείτε για την απόσταση που επιβάλλετε στους άλλους. Μήπως υπάρχουν άνθρωποι γύρω σας που επιχειρούν να σας πλησιάσουν και να σας βοηθήσουν όμως εσείς παραμένετε απόμακροι και αρνητικοί; Εναλλακτικά, το Τέσσερα Σπαθί όρθιο σε θέση εμποδίου κάποιες φορές υποδηλώνει ότι κωλυσιεργείτε σε ζητήματα που σας αφορούν και αποφεύγετε να έρθετε αντιμέτωποι με ανθρώπους ή πράγματα που σας δημιουργούν προβλήματα, πράγμα που παρατείνει τις προβληματικές καταστάσεις.

Αντεστραμμένο
Αν το Τέσσερα Σπαθί εμφανιστεί ανάποδα, τότε κατά πάσα πιθανότητα περιγράφει έναν αποκλεισμό που σας έχει επιβληθεί παρά τη θέλησή σας. Ίσως νιώθετε ότι κάποιοι άνθρωποι σας έχουν κάνει πέρα ή ότι σας απορρίπτουν. Η απογοήτευση δεν σας βοηθάει. Σκεφτείτε τη συμπεριφορά σας με ειλικρίνεια και διορθώστε ό,τι κρίνετε πως έχετε κάνει λάθος. Διαφορετικά, πάρτε το απόφαση ότι δεν μπορείτε να είστε συμπαθής σε όλους και μην επιμένετε σε αρνητικές σκέψεις και συμπεριφορές.

Τέλος, σε ερωτήματα που αφορούν ζητήματα υγείας, το Τέσσερα Σπαθί ανάποδο συνήθως υποδηλώνει ότι χρειάζεται παράταση της θεραπείας μέχρι να επιτευχθεί πλήρης ανάρρωση. Έχετε υπομονή.