Έξι Σπαθί
alt
Η απεικόνιση του Έξι Σπαθί προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα: ένας άνθρωπος με το κεφάλι καλυμμένο και σκυφτό επιβαίνει σε μια βάρκα που πλέει σε ήρεμα νερά προς κάποια ακτή. Η στάση του ανθρώπου δείχνει ότι έχει περάσει πολλές ταλαιπωρίες, όμως τα Εξάρια περιέχουν μέσα τους την ενέργεια της εξισορρόπησης.


Γενική ερμηνεία
Όταν εμφανιστεί το Έξι Σπαθί, μπορεί να αισθάνεστε ξανά ασφαλής. Μπορεί να ταλαιπωρηθήκατε, να περάσατε βάσανα και ήττες (ειδικά μετά το Πέντε Σπαθί) αλλά έφτασε πλέον η ώρα που θα πλεύσετε σε πιο ήρεμα νερά, μακριά από ότι σας προβλημάτισε, σας τάραξε, σας πλήγωσε. Το Έξι Σπαθί υποδηλώνει ότι η διάθεσή σας μπορεί να είναι λίγο πεσμένη και απαισιόδοξη, σας καλεί όμως να δείτε τις καταστάσεις λίγο πιο θετικά, καθώς τα πράγματα έχουν ήδη αρχίσει να εξομαλύνονται. Η γαλήνη εδραιώνεται και πάλι σιγά-σιγά στη ζωή σας.

Σε ένα δεύτερο επίπεδο, και καθώς τα Σπαθιά σχετίζονται με τις ιδέες, το λόγο και την επικοινωνία, το Έξι Σπαθί προμηνύει πως σύντομα κάποιος θα σας ενημερώσει για κάτι ή θα σας προτείνει κάτι που θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τις σημερινές φουρτούνες. Τέλος, σε ένα πιο πρακτικό επίπεδο, η εμφάνιση του Έξι Σπαθί συνήθως προμηνύει ευχάριστο, θαλασσινό ταξίδι.

Σε αρνητική θέση
Αν το Έξι Σπαθί εμφανιστεί όρθιο σε θέση εμποδίου, αναλογιστείτε κατά πόσο σαμποτάρετε τον εαυτό σας ανακυκλώνοντας συνεχώς τα ίδια προβλήματα. Ειδικά, αν νιώθετε ότι η ζωή σας είναι βαρετή και χωρίς ενδιαφέροντα, δραστηριοποιηθείτε για να βγείτε από αυτό τα λιμνάζοντα νερά.

Αν το ερώτημα αφορά τις διαπροσωπικές σχέσεις, αναρωτηθείτε για τον τρόπο που επικοινωνείτε. Μήπως λέτε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια, προκαταλαμβάνοντας τους άλλους; Δοκιμάστε να επικοινωνήσετε πιο ανοιχτά, με μεγαλύτερη ειλικρίνεια και λιγότερη προκατάληψη. Για να λυθεί ένα ζήτημα απαιτείται αμοιβαία κατανόηση. Να θυμάστε ότι τα Σπαθιά σχετίζονται με τη νόηση, τις αντιλήψεις, τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα και το πώς επικοινωνούμε με τους άλλους.

Αντεστραμμένο
Αν το Έξι Σπαθί εμφανιστεί ανάποδα, δεν είναι ιδιαίτερα αρνητικό. Ενδέχεται να υποδηλώνει ότι τα προβλήματα δεν έχουν τελειώσει κι ότι χρειάζεται να δείξετε αντοχή για λίγο καιρό ακόμα. Επιπλέον, το Έξι Σπαθί ανάποδα μπορεί να δηλώνει ότι αρνείστε να αντιμετωπίσετε κατά πρόσωπο ό,τι σας απασχολεί, με αποτέλεσμα να καταφεύγετε σε μεσοβέζικες και προσωρινές λύσεις. Αυτό μπορεί να είναι ανακουφιστικό για λίγο, όμως ξέρετε ότι δεν μπορεί να σας βγάλει από το αδιέξοδο. Βρείτε το κουράγιο να πάρετε τις απαραίτητες αποφάσεις για να προχωρήσετε πιο ομαλά στη ζωή σας.

Τέλος, σε ένα τρίτο επίπεδο, η εμφάνιση του Έξι Σπαθί ανάποδα μπορεί να προμηνύει καθυστερήσεις, αναβολές ή ακυρώσεις σε ταξίδια και σημαντικές συναντήσεις.