Εφτά Σπαθί
 
alt
Αυτή είναι η λεγόμενη "κάρτα του κλέφτη". Στην απεικόνιση του Εφτά Σπαθί βλέπουμε έναν άντρα να απομακρύνεται από έναν καταυλισμό στα νύχια των ποδιών του κρατώντας στα χέρια του τα πέντε από τα εφτά σπαθιά.


Γενική ερμηνεία
Όταν εμφανιστεί το Εφτά Σπαθί, τότε κάποιος άνθρωπος γύρω σας, σας "κλέβει" κάτι: μπορεί να είναι η αξιοπρέπειά σας, οι ιδέες σας, ο χρόνος σας ή οτιδήποτε άλλο. Το Εφτά Σπαθί υποδηλώνει κακοήθεια, εξαπάτηση, πράγματα που γίνονται πίσω από την πλάτη σας.

Επιπλέον, επειδή τα Σπαθιά σχετίζονται με τις ιδέες και το λόγο, το Εφτά Σπαθί σχετίζεται με τα κουτσομπολιά και τα άσχημα λόγια που λέγονται στα κρυφά. Γενικά, η εμφάνιση του Επτά Σπαθί σε ένα άνοιγμα προειδοποιεί για κάποιον κρυφό εχθρό που υπονομεύει τα σχέδιά σας ή κάποιον που σας αντιμάχεται με ύπουλους τρόπους. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε σε αυτήν την περίπτωση είναι να αποφύγετε μία κατά μέτωπο επίθεση και να "παίξετε" τον αντίπαλο με τα ίδια του τα όπλα: λένε πως καμιά φορά, για να πιάσεις έναν κλέφτη, πρέπει να είσαι ο ίδιος κλέφτης. Μην αποκαλύπτετε λοιπόν τα σχέδιά σας, έχετε τα μάτια και τα αφτιά σας ανοιχτά και μην είστε αφελείς.

Σε ένα δεύτερο επίπεδο, η εμφάνιση του Εφτά Σπαθί υποδηλώνει ότι αποφεύγετε την αλήθεια. Δεν εννοείτε να αντιμετωπίσετε τις συνέπειες των πράξεών σας και δείχνετε ανευθυνότητα. Σας λείπει το θάρρος να υπερασπιστείτε τις επιλογές σας κι έτσι καταφεύγετε σε προσχήματα. Σκεφτείτε καλά και πάρτε το απόφαση ότι κάθε πράγμα έχει το αντίτιμό του. Επιπλέον, μην αποφεύγετε τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντά σας.

Σε αρνητική θέση
Η έννοια του Εφτά Σπαθί όταν εμφανιστεί όρθιο σε θέση εμποδίου δεν αλλάζει. Μελετήστε την ενέργειά του και προφυλαχθείτε από αντιπάλους.

Αντεστραμμένο
Αν το Εφτά Σπαθί εμφανιστεί αντεστραμμένο, σας προτρέπει να εγκαταλείψετε όσα σχέδιά σας δεν αντέχουν στο φως της μέρας. Μην επιχειρήσετε να εξαπατήσετε κάποιον γιατί όχι μόνο θα αποτύχετε αλλά επιπλέον θα γελοιοποιηθείτε.

Σε ερωτήματα που αφορούν στον έλεγχο δύσκολων καταστάσεων, το Εφτά Σπαθί ανάποδα σας προτρέπει να τιθασεύσετε τα ελαττώματά σας καθώς γίνεστε πολύ ευάλωτοι μπροστά στους άλλους, πράγμα που σύντομα θα χρησιμοποιηθεί εναντίον σας. Μην δείχνετε αδυναμία ή αναποφασιστικότητα γιατί θα το πληρώσετε.