Εννιά Σπαθί
alt
Το Εννιά Σπαθί είναι ένα μάλλον δυσοίωνο φύλλο. Αντιπροσωπεύει την αγωνία, τον ψυχικό πόνο, τις τύψεις, τις ενοχές, όλα όσα βασανίζουν το άτομο κρατώντας το ξάγρυπνο. Στην απεικόνιση της κάρτας βλέπουμε έναν άνθρωπο να έχει πεταχτεί από το κρεβάτι και να κρύβει με απόγνωση το πρόσωπό του στα χέρια του. Πάνω από το κεφάλι του περνούν εννιά σπαθιά.


Γενική ερμηνεία
Όταν εμφανιστεί το Εννιά Σπαθί υποδηλώνει μια κατάσταση κατά την οποία βασανίζεστε από χιλιάδες μαύρες σκέψεις. Νιώθετε αγωνία, φόβο, μεγάλο άγχος και το μαρτύριό σας μοιάζει ατελείωτο. Μπορεί επίσης να υποφέρετε από ενοχές, να χτυπάτε το κεφάλι σας στον τοίχο και να μετανιώνετε για πράγματα που κάνατε ή είπατε, πιστεύοντας ότι αν το είχατε χειριστεί διαφορετικά, η κατάσταση σήμερα θα ήταν καλύτερη. Μπορεί ακόμα να βλέπετε εφιάλτες και να βρίσκεστε στα πρόθυρα κατάθλιψης ή νευρικού κλονισμού. Αυτό που πρέπει να κάνετε αν εμφανιστεί το Εννιά Σπαθί, είναι να επιστρατεύσετε ένα από τα ιδανικά των Σπαθιών, που είναι η καθαρή σκέψη. Προσπαθήστε να σκεφτείτε λογικά: ποιος είναι ο λόγος που νιώθετε τέτοιες ενοχές; Γιατί οδηγείστε στην απελπισία; Πόσο βάσιμοι είναι οι φόβοι και οι υποψίες σας;

Αν κοιτάξετε προσεκτικά την εικόνα θα δείτε ότι μόνο τρία από τα εννέα σπαθιά αγγίζουν το άτομο. Όταν λοιπόν τραβήξετε το Εννιά Σπαθί σε οποιαδήποτε θέση, οφείλετε να αναρωτηθείτε πόσο βάσιμοι είναι οι φόβοι σας και κατά πόσο υπερβάλλετε σχετικά με την κατάσταση. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ανακαλύψετε ότι τα περισσότερα από όσα σας απασχολούν, όσο αληθινά κι αν μοιάζουν μέσα σας, δεν υφίστανται στην πραγματική ζωή. Με γνώμονα τη λογική μπορείτε να ξεκαθαρίσετε τα πράγματα και να καταφέρετε να ηρεμήσετε.

Επίσης, το Εννιά Σπαθί είναι ένα χαρτί που παραδοσιακά συνδέεται με ατυχήματα και ασθένειες. Δείξτε λίγη παραπάνω προσοχή και επιφυλακτικότητα.

Σε αρνητική θέση

Το μήνυμα του Εννιά Σπαθί δεν αλλάζει. Μελετήστε την ενέργειά του και προσπαθήστε να βγείτε από τον φαύλο κύκλο των αυτο-κατηγοριών, των τύψεων και των ενοχών. Επιπλέον, φροντίστε την υγεία και την ξεκούρασή σας.

Αντεστραμμένο
Αν το Εννιά Σπαθί εμφανιστεί ανάποδα συνήθως υποδηλώνει ότι βιώνετε μία κατάσταση συντριβής και απόγνωσης που δεν μπορείτε να ξεπεράσετε μόνοι σας. Αναζητήστε βοήθεια στο περιβάλλον σας, είτε από φίλους, είτε από κάποιον ειδικό. Το σημαντικό για να πάψετε να υποφέρετε είναι να δείτε τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση. Μην διστάζετε να αναζητήσετε θεραπεία και παρηγοριά. Το έχετε ανάγκη.