Ακόλουθος Σπαθί
 
alt

Ο Ακόλουθος Σπαθί αντιπροσωπεύει ένα νεαρό άτομο (παιδί, έφηβο, νεαρό ενήλικα και των δύο φύλων) που χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη οξύνοια, γρήγορη αντίληψη, λεκτική δεινότητα, διεισδυτική και αναλυτική σκέψη, και βεβαίως έχει  άποψη για τα πάντα.
Τα άτομα αυτά έχουν την τάση να γίνονται ισχυρογνώμονες αλλά σε γενικές γραμμές πρόκειται για πρόσωπα εύστροφα, που χρησιμοποιούν τον ορθολογισμό για να υπερασπιστούν ή να μεταδώσουν τα πιστεύω τους. Στην απεικόνιση του φύλλου βλέπουμε έναν νεαρό με υψωμένο ξίφος, χαρακτηριστικό της ειλικρίνειας και της πνευματικής διαύγειας, να περπατά ανάλαφρα, ρίχνοντας γύρω του ματιές, σα να προσπαθεί να μην του ξεφύγει τίποτα.

Γενική ερμηνεία
Σε γενικές γραμμές τα Σπαθιά συνήθως φέρνουν πολλές συζητήσεις, προκλήσεις και διεκδικήσεις και η εμφάνιση του Ακόλουθου Σπαθί σάς καλεί να διαπραγματευτείτε με λογική και με δικαιοσύνη,. Η σημαντικότερη όμως συμβουλή αυτού του φύλλου είναι ότι πρέπει να παραμένετε πάντα σε εγρήγορση.  Μπορεί να υπάρξει μια ξαφνική αλλαγή και να χρειαστεί να πάρετε αποφάσεις γρήγορα και αποτελεσματικά. Να θυμάστε το ιδανικό των Σπαθιών, που είναι η λογική και η καθαρή σκέψη: αυτά μπορούν να σας βοηθήσουν τώρα.

Σε ζητήματα που αφορούν τις ερωτικές σχέσεις, ο Ακόλουθος Σπαθί ενδέχεται να συμβολίζει τον σύντροφο που αποτελεί πρόκληση για τον άλλον. Σε ζητήματα επαγγελματικά ο Ακόλουθος Σπαθί αντιπροσωπεύει κάποιον που αμφισβητεί τα ταλέντα, τις ικανότητες ή τα επιτεύγματά σας, οπότε σύντομα θα κληθείτε να τον αντιμετωπίσετε. Χρησιμοποιείστε το πνευματικό σας δυναμικό και φροντίστε να επικοινωνήσετε αποτελεσματικά, χωρίς να μένετε σε εντυπώσεις.

Σε αρνητική θέση
Αν ο Ακόλουθος Σπαθί εμφανιστεί όρθιος σε θέση εμποδίου, τότε συνήθως υποδηλώνει ότι το βασικό πρόβλημα πηγάζει από την ανικανότητα ή την άρνησή σας να διαπραγματευτείτε διπλωματικά. Επίσης ενδέχεται να παριστάνετε ότι τα ξέρετε όλα, πράγμα που σας απομακρύνει από την αλήθεια. Μια τελευταία ερμηνεία μπορεί να αφορά ανθρώπους που κατασκοπεύουν τις κινήσεις και τις υποθέσεις σας. Προφυλαχθείτε και φροντίστε να μην εκτίθεστε.

Αντεστραμμένο
Αν ο Ακόλουθος Σπαθί εμφανιστεί ανάποδα, τότε συνήθως συμβολίζει έναν χαρακτήρα πονηρό, ύπουλο, ανέντιμο, ακόμα και εκδικητικό. Έχετε τα μάτια σας ανοιχτά και προφυλαχθείτε εγκαίρως από πρόσωπα που επιχειρούν να καλύψουν τις αδυναμίες τους βλάπτοντας τους άλλους.

Καταστάσεις
Αν ο Ακόλουθος Σπαθί αντιπροσωπεύει καταστάσεις, τότε σύντομα θα βρεθείτε σε μία κατάσταση στην οποία θα πρέπει να κρατήσετε λεπτές ισορροπίες, να διαπραγματευτείτε έξυπνα και να "δοκιμαστείτε" σε κάτι. Να είστε δεκτικοί στα διδάγματα, αντικειμενικοί και έντιμοι και να έχετε τα μάτια σας δεκατέσσερα. Αν εμφανιστεί ανάποδα, ο Ακόλουθος Σπαθί συμβολίζει μία κατάσταση στην οποία πέφτετε θύμα εξαπάτησης και εκμετάλλευσης. Τα πράγματα δεν θα γίνουν ξεκάθαρα όμως χωρίς τη δική σας προσπάθεια. Ερευνήστε το τι συμβαίνει πίσω από την πλάτη σας και λάβετε τα μέτρα σας.