Ιππότης Σπαθί
 
alt

Από την απεικόνιση του Ιππότη Σπαθί, που εμφανίζεται να εφορμά με το άλογό του και με το σπαθί υψωμένο, μπορούμε να καταλάβουμε ότι πρόκειται για έναν θαρραλέο και αδέκαστο υπερασπιστή του σκοπού για τον οποίο μάχεται.

Ο Ιππότης Σπαθί  αντιπροσωπεύει έναν άντρα, περίπου ως σαράντα ετών,  με πολύ ισχυρή προσωπικότητα. Διαθέτει κοφτερό μυαλό και δεν εγκαταλείπει με τίποτα το σκοπό του. Μπορεί να είναι  ένας πολύ ισχυρός και σταθερός φίλος αλλά και ένας εξαιρετικά δυνατός αντίπαλος. Δυναμικός, δεν διστάζει να συγκρουστεί για να υπερασπιστεί όχι μόνο τα συμφέροντά του αλλά και ό,τι του φαίνεται δίκαιο και σωστό. Είναι ορμητικός και δεν κάνει εύκολα πίσω. Χαρακτηρίζεται επίσης από επιδεξιότητα και γενναιότητα.

Γενική ερμηνεία
Σε ζητήματα που αφορούν ερωτικές σχέσεις, ο Ιππότης Σπαθί συνήθως υποδηλώνει τις συγκρούσεις με έναν άνθρωπο που έχει τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Οι διαμάχες είναι σφοδρές επειδή κανείς δεν βάζει νερό στο κρασί του, σε ζητήματα που αφορούν τα ιδανικά, τις πεποιθήσεις και την προσωπική αλήθεια. Ο Ιππότης Σπαθί μπορεί ναι είναι επιθετικός και ορμητικός, είναι όμως δίκαιος. Αντιμετωπίστε τον κατά μέτωπο, με ειλικρίνεια και σοβαρότητα και είναι σίγουρο ότι θα σας σεβαστεί, ακόμα κι αν δεν συμφωνήσει μαζί σας.  Επίσης, ο Ιππότης Σπαθί μπορεί να αντιπροσωπεύει έναν σύντροφο που αποκόπτεται συναισθηματικά κι εμφανίζεται ψυχρός και απόμακρος. Έχετε κατά νου ότι αυτό που προσπαθεί να κάνει είναι να αξιολογήσει τα πράγματα με τη λογική και όχι με την καρδιά.

Σε ζητήματα που αφορούν τα επαγγελματικά, ο Ιππότης Σπαθί  αντιπροσωπεύει έναν άνθρωπο με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, που ενδεχομένως ακολουθεί επιθετικές τακτικές, είναι ορμητικός και ασυγκράτητος. Επίσης, μπορεί να  συμβολίζει έναν ισχυρό αντίπαλο που θα αντισταθεί σθεναρά και θα παλέψει για τα συμφέροντά του. Διεκδικήστε την επιτυχία όμως μην μεταχειρίζεστε ανέντιμα μέσα γιατί η οργή του Ιππότη Σπαθί θα είναι καταστροφική για εσάς.

Σε αρνητική θέση
Αν ο Ιππότης Σπαθί εμφανιστεί όρθιος σε θέση εμποδίου, τότε συνήθως υποδηλώνει είτε ότι ένα άτομο με τα παραπάνω χαρακτηριστικά δημιουργεί προβλήματα στις επιδιώξεις σας, είτε ότι  η επιθετικότητά σας είναι αυτή που σας οδηγεί στην αποτυχία. Προσέξετε πώς μιλάτε στους άλλους, μην επιτίθεστε, μην τους επικρίνετε, μην γίνεστε αγενείς και αδιάκριτοι.  Σε συμβουλευτική θέση ο Ιππότης Σπαθί σας προτρέπει να γίνετε πιο δυναμικοί στις διεκδικήσεις σας και να μην υποχωρείτε μπροστά στις δυσκολίες και τις αντιξοότητες.

Αντεστραμμένο
Αν ο Ιππότης Σπαθί εμφανιστεί ανάποδα, τότε συνήθως αντιπροσωπεύει έναν άντρα, περίπου ως σαράντα ετών, ο οποίος είναι αλλοπρόσαλλος, εκκεντρικός, ισχυρογνώμων και απερίσκεπτος. Επίσης, ο Ιππότης Σπαθί ανάποδα μπορεί να είναι ένδειξη επιθέσεων και βίας (λεκτικής, ψυχολογικής ή σωματικής) και κατάρρευσης. Προφυλάξτε τον εαυτό σας και μην εκτίθεστε σε κινδύνους.

Καταστάσεις
Αν ο Ιππότης Σπαθί  αντιπροσωπεύει καταστάσεις, τότε συνήθως υποδηλώνει  τριβές, διαμάχες, σοβαρούς τσακωμούς, εχθρότητα και οργή. Φροντίστε να ηρεμήσετε και απομακρυνθείτε το συντομότερο δυνατόν από ανθρώπους που σας οδηγούν στα όριά σας.