Ρήγας Σπαθί
alt
Ο Ρήγας Σπαθί αντιπροσωπεύει έναν άντρα, συνήθως πάνω από σαράντα ετών, που χαρακτηρίζεται από ευθύτητα, σοβαρότητα κι ένα πολύ δυνατό, αναλυτικό μυαλό. Είναι ο άνθρωπος που επιχειρεί να φτάσει στην καρδιά κάθε προβλήματος με το σπαθί του.

Είναι δίκαιος και δεν διστάζει να αναγνωρίσει τα λάθη του προκειμένου να οδηγηθεί στην αλήθεια. Η λογική του είναι πάνω απ’ όλα και δεν συμβιβάζεται σε θέματα αρχών και ιδεολογίας. Αγαπά την εξουσία αλλά μόνο ως μέσο για την επικράτηση της δικαιοσύνης και της ορθότητας. Δεν επηρεάζεται εύκολα από το συναίσθημά του. Στην απεικόνιση της κάρτας βλέπουμε τον βασιλιά να κάθεται στον θρόνο του κρατώντας ψηλά με δύναμη και σφρίγος το ξίφος του (που εδώ συμβολίζει τα ιδανικά) με το οποίο ζυγίζει, κρίνει και επιβάλλεται.

Γενική ερμηνεία
Σε ζητήματα που αφορούν ερωτικές σχέσεις, ο Ρήγας Σπαθί συμβολίζει έναν άντρα με τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Μπορεί να είναι λίγο ψυχρός ή απόμακρος όμως δεν θα σας αδικήσει ούτε θα προσπαθήσει να σας φέρει με τα νερά του, αν δεν ασπάζεστε τις αντιλήψεις του. Μπορεί να δει και τις δύο όψεις μίας κατάστασης και κυρίως, δεν θα διστάσει να ξεκαθαρίσει αμέσως μια κατάσταση που φαίνεται ασαφής ή μπερδεμένη. Αυτός ο άνθρωπος θέλει να ξέρει πού πατάει και πού βρίσκεται. Η εμφάνιση του Ρήγα Σπαθί υποδεικνύει ότι κάθε θέμα μπορεί να λυθεί αν είστε αντικειμενικοί και ειλικρινείς. Χρησιμοποιήστε την αναλυτική σας σκέψη για να βγείτε από μία  δύσκολη κατάσταση και αφήστε για την ώρα τους συναισθηματισμούς.

Σε ζητήματα που αφορούν τα επαγγελματικά, ο Ρήγας Σπαθί  αντιπροσωπεύει έναν άντρα σε θέση λειτουργού (δικαστής, δικηγόρος, αξιωματούχος κ.α.) που από τη θέση ισχύος που κατέχει μπορεί να σας βοηθήσει αποτελεσματικά, είτε με την πρακτική του βοήθεια, είτε με τις πολύτιμες συμβουλές του. Εναλλακτικά, αν εμφανιστεί σε συμβουλευτική θέση, ο Ρήγας Σπαθί σάς προτρέπει να ξαναβρείτε το θάρρος της γνώμης σας και να υπερασπιστείτε όχι μόνο τα συμφέροντα αλλά και τα ιδανικά σας. Διατηρήστε την πνευματική σας διαύγεια και φανείτε έντιμοι και ακριβοδίκαιοι.

Σε αρνητική θέση
Αν ο Ρήγας Σπαθί εμφανιστεί όρθιος σε θέση εμποδίου, συνήθως υποδηλώνει είτε ότι ένας άντρας με τα παραπάνω χαρακτηριστικά στέκεται εμπόδιο στο δρόμο σας, είτε ότι είστε τόσο κατηγορηματικοί και απόλυτοι που δεν καταφέρνετε να συνεργαστείτε και να επιτύχετε. Υπερασπιστείτε τις θέσεις και τις αντιλήψεις σας αλλά δείξτε τον ανάλογο σεβασμό και στους γύρω σας. Τι καταφέρνετε με το να προσπαθείτε να αποστομώνετε συνεχώς τους άλλους; Ρίξτε λίγο νερό στο κρασί σας και μην είστε δογματικοί και αδιάλλακτοι.

Αντεστραμμένο
Αν  ο Ρήγας Σπαθί εμφανιστεί ανάποδα συμβολίζει έναν άντρα  αυταρχικό, εξουσιαστικό, επιθετικό και  βίαιο. Χρησιμοποιεί το αναλυτικό μυαλό του για να εκμεταλλευτεί και προσπαθεί να επικρατήσει με πανουργίες. Αν δεν τα καταφέρει, μπορεί να καταφύγει σε εκφοβισμούς, τραμπουκισμούς και βία. Αυτός είναι ένας άνθρωπος που πρέπει να αντιμετωπίσετε κατά μέτωπο και χωρίς ίχνος φόβου. Μην δείξετε τον παραμικρό ενδοιασμό και φροντίστε να μην φανερώνετε τις αδυναμίες σας. Μπορεί να αποδειχθεί πολύ ισχυρός αντίπαλος όμως δεν θα απαλλαγείτε ποτέ αν επιμένετε να τον αποφεύγετε.