Άσος Σπαθί
alt
Τα Σπαθιά αφορούν σε ό,τι έχει να κάνει με την πνευματική υπόσταση, την αντίληψη, τη διανοητική ικανότητα, το λόγο, τη λογική, τις ιδέες αλλά και τις διαμάχες, τις προστριβές και την επιθετικότητα. Ο Άσος Σπαθί είναι ένα ιδιαίτερα δυναμικό φύλλο.


Γενική ερμηνεία
Αν λάβουμε υπ' όψη μας ότι οι Άσοι αντιπροσωπεύουν τη βασική ενέργεια κάθε οικογένειας και τα νέα ξεκινήματα, μπορούμε να δούμε ότι ο Άσος Σπαθί αντιπροσωπεύει την ειλικρίνεια και την αποφασιστικότητα να φτάσει κάποιος στην αλήθεια. Είτε το ζήτημα αφορά τις προσωπικές σχέσεις, είτε τις επαγγελματικές σας επιδιώξεις, η εμφάνιση του Άσου Σπαθί σε ένα άνοιγμα σάς προτρέπει να είστε δυναμικοί, αλλά κυρίως αμερόληπτοι. Χρησιμοποιήστε το σπαθί για να διαπεράσετε κάθε ψευδαίσθηση και για να αντιληφθείτε ποιος δρόμος είναι πραγματικά κατάλληλος για εσάς. Χρησιμοποιείστε τη λογική και όλες τις πνευματικές αρετές σας για να αντιληφθείτε ή να αποκαταστήσετε την αλήθεια. Φροντίστε να είστε δίκαιοι. Το χέρι που υψώνει αποφασιστικά το σπαθί στον αέρα δεν έχει το περιθώριο να χτυπήσει λάθος, ούτε να παρασυρθεί από πρόσκαιρα συναισθήματα.

Επίσης να θυμάστε ότι όποτε εμφανίζεται ο Άσος Σπαθί όρθιος, υπάρχει κάτι που πρέπει να εκφραστεί, είτε με λόγια, είτε με έργα. Αν αντιμετωπίζετε κάποια πρόκληση ή σοβαρές δυσκολίες, ο Άσος Σπαθί σάς προτρέπει να χρησιμοποιήσετε τη λογική σας και την έμφυτη αίσθηση ισορροπίας που διαθέτετε. Δείξτε αποφασιστικότητα και κάντε αυτό που νομίζετε εσείς σωστό φροντίζοντας όμως να είστε κατά το δυνατόν αντικειμενικοί με τους άλλους. Επικεντρώστε την πνευματική σας δύναμη στο στόχο σας για να πετύχετε.

Σε αρνητική θέση
Αν ο Άσος Σπαθί εμφανιστεί όρθιος σε αρνητική θέση, ενδέχεται να υποδηλώνει δύο πράγματα: το πρώτο είναι ότι η λογική έχει επικρατήσει στο συναίσθημα και ότι αυτό αυτή τη στιγμή δεν σας ωφελεί. Μην υπεραναλύετε την κατάσταση γιατί μπερδεύεστε χειρότερα. Προσπαθήστε να δείτε τα πράγματα ψυχρά μεν, απλά δε.

Η δεύτερη ερμηνεία του αφορά σε μία έλλειψη αυτοπεποίθησης και δυναμισμού από την πλευρά σας. Μην αναβάλλετε να αντιμετωπίσετε τις καταστάσεις. Ξεκαθαρίστε τα πράγματα όσο πιο σύντομα γίνεται. Να θυμάστε ότι ο Άσος Σπαθί είναι ένα πολύ ισχυρό χαρτί που τονίζει την υπερβολή, στο καλό ή το κακό.

Αντεστραμμένο
Αν ο Άσος Σπαθί εμφανιστεί ανάποδα, τότε η πνευματική δύναμη δεν χρησιμοποιείται σωστά. Οι ιδέες σας γίνονται προκαταλήψεις και σας εγκλωβίζουν. Γίνεστε άδικοι και θέλετε να επιβάλλετε την άποψή σας από θέση ισχύος. Ή, εναλλακτικά, κάποιος άλλος άνθρωπος έχει αυτή τη στάση απέναντί σας. Συγκεντρωθείτε. Ο Άσος Σπαθί ανάποδα δείχνει ότι έχετε απομακρυνθεί από το ιδανικό των Σπαθιών, την αλήθεια. Μην προσπαθείτε να εξαπατήσετε τους άλλους για να γίνει το δικό σας αλλά προσέχετε και οι ίδιοι τις παγίδες.

Επίσης ο Άσος Σπαθί ανάποδα ενδέχεται να υποδηλώνει και πράξεις βίας, σωματικής ή ψυχολογικής. Αποφύγετε πάσει θυσία να χρησιμοποιήσετε τέτοιες τακτικές και προφυλάξτε τον εαυτό σας. Οι προκλήσεις που έρχονται απαιτούν καθαρό μυαλό. Μην επιτρέπετε στο πείσμα και στην αδιαλλαξία να θολώνουν το τοπίο γύρω σας.